Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 11:18

Δήμος Λαμιέων: «Αλλάζουμε την πόλη μας και η γνώμη σου είναι σημαντική!»

Παράταση στην προθεσμία συμμετοχής στη διαβούλευση για την προετοιμασία της ΟΣΒΑΑ του Δήμου Λαμιέων, με σύνθημα «Αλλάζουμε την πόλη μας και η γνώμη σου είναι σημαντική!».

Η προθεσμία παρατείνεται έως και την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 συμμετοχής στην ανοιχτή διαβούλευση του δήμου Λαμιέων για την προετοιμασία της Πρότασης της «Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) και του Σχεδίου Δράσης Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στο πλαίσιο της Πρόσκλησης με Α.Π. 1649/12-6-2018 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». Οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς, με βάση τις οδηγίες της Πρόσκλησης σε Διαβούλευση, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτημα συμμετοχής στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , επιλέγοντας τις «θεματικές ενότητες» που τους ενδιαφέρουν. H προτεινόμενη χωρική εφαρμογή του Σχεδίου ΟΣΒΑΑ/ΟΧΕ συμπεριλαμβάνει «λειτουργική αστική περιοχή παρέμβασης» που οριοθετείται από την πόλη της Λαμίας και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου των Θερμοπυλών, στοχεύοντας:

- στην ποιοτική αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό του τοπικού πολιτιστικού κεφαλαίου,
- στην προσέλκυση στοχευμένων ροών επισκεψιμότητας,
- στην ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, στην ανάπτυξη νέων ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας, με έμφαση στην αξιοποίηση της πολιτιστικής και δημιουργικής οικονομίας και
- στη σύνδεσή τους με νέα τουριστικά και πολιτιστικά προϊόντα, αξιοποιώντας τη βιομηχανία της εμπειρίας και της δημιουργίας» (Cultural and Creative Industries – CCIs).

Οι γενικές αρχές της Στρατηγικής ΒΑΑ του δήμου Λαμιέων εξειδικεύεται στους ακόλουθους Στρατηγικούς Στόχους, οι οποίοι αποτελούν και τη βάση της διαβούλευσης:
- Ανάδειξη, Προβολή, Βελτίωση της Ελκυστικότητας και Βιώσιμη Διαχείριση του Πολιτιστικού και Τουριστικού Προϊόντος (στον Άξονα Θερμοπυλών-Λαμίας),
- Ανάπτυξη και Διασύνδεση Αστικών και Πολιτιστικών Υποδομών, Βελτίωση της Αστικής Κινητικότητας και Προώθηση της Αστικής Αναζωογόνησης στην πόλη της Λαμίας,
- Ενθάρρυνση των Επιχειρηματικών Ευκαιριών,
- Βελτίωση της Αποτελεσματικότητας της Κοινωνικής Ένταξης και Ενθάρρυνση της Απασχόλησης.

Η ΟΧΕ του δήμου Λαμιέων θα συμπεριλάβει επίσης τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς την πόλη της Λαμίας, την αναβάθμιση και δικτύωση των υφιστάμενων πολιτιστικών υποδομών της ευρύτερης πόλης της Λαμίας, την ενίσχυση της επισκεψιμότητάς τους, τη διεύρυνση των δυνητικών βιωματικών εμπειριών των επισκεπτών στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με τη βιώσιμη διαχείριση των «ροών» πολλαπλού περιεχομένου, σκοπού και ρόλων, έτσι ώστε η προσβασιμότητα στην πόλη και τα τοπόσημά της να καταστεί ευχάριστη, ευέλικτη και ποιοτική, συνδεδεμένη με μνήμες και βιωματικές εμπειρίες, που θα διευρύνουν και θα πολλαπλασιάσουν την επισκεψιμότητα και θα προσελκύσουν νέες δραστηριότητες και επενδύσεις με χρήση τεχνολογιών έξυπνης πόλης (Smart City).

Η πόλη εισέρχεται σε νέα εποχή, διαμορφώνει νέα ταυτότητα και οι απόψεις των συλλογικών της φορέων είναι απαραίτητες, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα