Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 20:41

«Ένα εργοστάσιο-κήπος», το βιομηχανικό στρατηγείο του Prada

Το καινούργιο βιομηχανικό στρατηγείο του στη Βαλβίνια, στην ιταλική επαρχία του Αρέτσο, αποκάλυψε ο όμιλος Prada. Είναι το τρίτο «εργοστάσιο-κήπος» που σχεδίασε για τον όμιλο ο Γκουίντο Κανάλι, μετά τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Μοντεβάρκι (1999) και το Μοντεγκρανάρο (2001). Αυτή την περίοδο, ο Ιταλός αρχιτέκτονας δουλεύει πάνω σε μια μονάδα υλικοτεχνικής υποστήριξης του οίκου ειδών πολυτελείας, στη Λεβανέλα.

Στο καινούργιο «στρατηγείο» θα φιλοξενηθούν τα τμήματα παραγωγής και εξέλιξης των δερμάτινων ειδών του Prada και Miu Miu, οι αποθήκες πρώτων υλών, τα ιστορικά αρχεία των κολεξιόν δερμάτινων ειδών και υποδημάτων, τα γραφεία διοικητικών υπηρεσιών και διοίκησης της βιομηχανικής παραγωγής, ένα αμφιθέατρο, και το κέντρο διαχείρισης δεδομένων του ομίλου Prada.

Βασικό συστατικό της καινούργιας μονάδας είναι η έντονη παρουσία χώρων πράσινου, μεγεθυμένη με επιφάνειες νερού και σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας. «Δεν εκτίθενται ως απλός διάκοσμος, μάλλον είναι συνθήκες για την ευζωία των ανθρώπων που εργάζονται εκεί» εξηγεί, στο Designboom, ο Γκουίντο Κανάλι. «Μια αρχιτεκτονική που απορρίπτει τις ανώφελες χειρονομίες και την επιδειξιομανία» πρόσθεσε.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα