Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 13:10

Επί ποδός συνεργεία της Πυροσβεστικής, της Αντιπεριφέρειας και του δήμου Χαλκιδικής για την αποκατάσταση των ζημιών

Την εκτίμηση ότι το Σαββατοκύριακό η ζωή στη Σιθωνία Χαλκιδικής θα έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς και θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, εξέφρασε ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Στον κεντρικό δρόμο της Νικήτης, από την παραλία μέχρι τα όρια του χωριού, εντοπίζει τις σοβαρότερες ζημιές ο δήμαρχος Σιθωνίας, ο οποίος σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιστρέψει η περιοχή στην κανονικότητα. "Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κεντρικό δρόμο (στη Νικήτη) διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα, εσωτερικά όμως υπάρχουν ακόμη φερτά υλικά, τα οποία προσπαθούμε να απομακρύνουμε και αυτό γιατί θέλουμε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για πεζούς και οδηγούς».

Επί ποδός βρίκονται κλιμάκια της Πυροσβεστικής και μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκάλεσε η μανία της "Νεφέλης". Όπως είπε ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", 15 συνεργεία και 50 πυροσβέστες θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη Χαλκιδική για σήμερα και για όσο χρειαστεί, ειδικά στη Νικήτη, όπου εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα. "Προβλήματα έχουμε από πεζοδρόμια που ξηλώθηκαν και σε κάποιες παραλίες στην αντολική πλευρά του ποδιού της Σιθωνίας την Τρανή Αμμούδα και στην Ακτή Σαλονικιού" σημείωσε.

"Από το πρωί γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από μηχανήματα της Τοπικής αυτοδιοίκησης και της Αντιπεριφέρειας για να ανοιχτούν οι δρόμοι, να καθαριστούν τμήματα του επαρχιακού δικτύου στη Νικήτη και να απομακρυνθούν μεγάλες ποσότητες από λάσπες. Παράλληλα αντιμετωπίζουμε τα πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια με αντλήσεις που κάνουμε από χθες το βράδυ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολάκης, σύμφωνα με τον οποίο οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους από τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν από τον ορεινό όγκο της Νικήτης.

"Κάποιοι βρέθηκαν και στο 'μάτι του κυκλώνα', παρασύρθηκαν τα οχήματά τους και κινδύνευσε η ζωή τους. Σε δύο περιπτώσεις επεμβήκαμε άμεσα και απεγκλωβίσαμε γιατί παρασύρονταν, ήταν τέσσερις ηλικιωμένοι που τους πήρε ο χείμαρρος και τους παρέσυρε προς την θάλασσα. Ένα άλλο αυτοκίνητο είχε παρασυρθεί στη θάλασσα και οι επιβαίνοντες είχαν ανέβει στην οροφή του αυτοκινήτου, βούτηξαν δύο πυροσβέστες και τους έβγαλαν έξω" περιέγραψε την κατάσταση ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη, χτύπησε πρώτα την Πιερία, πέρασε στη Χαλκιδική, χτύπησε στα κεντρικά της την Κασσανδρεία κατόπιν έφτασε στη Σιθωνία.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα