Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018 12:14

Η Ημέρα των Αστεροειδών (Asteroid Day) τιμάται και στην Καλαμάτα

Η Ημέρα των αστεροειδών θα τιμηθεί αυτό το Σάββατο, 30 Ιουνίου, στην Καλαμάτα.

Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 30/6/2018, στο αμφιθέατρο Αλέξανδρου Κουμουνδούρου στην Καλαμάτα από τις 15:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 το βράδυ. Αυτό όμως θα γίνει ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις παγκοσμίως, με live συνδέσεις με άλλες πόλεις, ομιλίες, ταινίες και βίντεο μικρού μήκους. 

Η Ημέρα Αστεροειδών (Asteroid Day) είναι ένα αυξανόμενο παγκόσμιο κίνημα για την προστασία του πλανήτη μας, των οικογενειών μας και των μελλοντικών γενεών από επικίνδυνους αστεροειδείς. Καθιερώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2014, με τη σχετική διακήρυξη που υπέγραψαν περισσότεροι από 100 αστροναύτες, επιστήμονες και καλλιτέχνες και διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Άγγλο αστροφυσικό δρα Μπράιαν Μέι και τον Γερμανό σκηνοθέτη Γκριγκόρι Ρίχτερς.
Στόχος της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας, του κοινού, των κυβερνήσεων και των φιλανθρωπικών οργανώσεων, για την απειλή που υφίσταται η Γη από τους αστεροειδείς και η ανάγκη για την προστασία του πλανήτη μας.
Η 30η Ιουνίου επελέγη σε ανάμνηση της «Έκρηξης της Τουνγκούσκα», που επισυνέβη στις 30η Ιουνίου 1908 στη Σιβηρία, όταν ένα ουράνιο σώμα (μετεωροειδής ή αστεροειδής) προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκρηξη στη σύγχρονη ιστορία. Η ενέργεια που εκλύθηκε από την έκρηξη ήταν χίλιες φορές μεγαλύτερη από αυτή της βόμβας στη Χιροσίμα και κατέστρεψε περίπου μία έκταση 1000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα