Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 16:42

Ο.Α.Κ. 4Χ4: Εγγραφές για νέα μέλη μέχρι τις 23 Οκτωβρίου

Η Ο.Α.Κ. 4Χ4 είναι πιστοποιημένη εθελοντική ομάδα της Μεσσηνίας με ευρεία δράση στην περιοχή όλο το χρόνο. Οι εθελοντές της μάχονται με τις φωτιές, διασώζουν αγνοούμενους και προσπαθούν γενικότερα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Οι εγγραφές για νέα μέλη ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

Η Ο.Α.Κ. είναι πιστοποιημένη Εθελοντική Ομάδα, ενταγμένη στο μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της O.A.K. είναι:
Η πρόληψη και αντιμετώπιση συνεπειών από φυσικές ή ανθρωπογενής καταστροφές.
Η παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο και τους φορείς της πολιτείας σε περιπτώσεις όπως: πυρκαγιές , πλημμύρες , χιονοπτώσεις , σεισμούς , έρευνες αγνοουμένων κτλ. μέσω των εκπαιδευμένων μελών και των ειδικών μέσων που διαθέτει.
Η ανάπτυξη σχέσεων Εθελοντισμού, συνεργασίας, αλληλοβοήθειας και φιλίας μεταξύ των μελών.
Η εκπαίδευση των μελών της, για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τρόπων χειρισμού των μέσων που καλούνται να χρησιμοποιήσουν σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών όπως : τα μέσα πυρόσβεσης ,τα πυροσβεστικά οχήματα , τα τετρακίνητά οχήματα , ο πυροσβεστικός εξοπλισμός, οι αντλίες υδάτων , οι γεννήτριες, τα πλωτά και ο λοιπός εξοπλισμός όπου διαθέτει η ομάδα.
Η ανάπτυξη τμήματος Ακαδημιών για μικρά παιδιά απο 5 ετών και άνω, με στόχο την μεταλαμπάδευση της έννοιας του Εθελοντισμού , της πρόληψης, αλλα και της συνδρομής για αποκατάσταση όταν πλέον θα έχουν ενηλικιωθεί και θα μπορουν να συνδράμουν ενεργά.

Ποιος μπορεί να γίνει μέλος της Ο.Α.Κ. ? ? ?
Μέλος της ομάδας μπορεί να γίνει κάθε Έλληνας αλλά και αλλοδαπός πολίτης της χώρας , ανεξάρτητα από το φύλλο αρκεί να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.
Βασική προϋπόθεση για την είσοδο νέου μέλους στην Ομάδα μας, είναι η θέληση για αφιλοκερδής προσφορά στον συνάνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο και η αγάπη για την προστασία του φυσικού μας πλούτου.
Οι Εθελοντές της Ο.Α.Κ. διακρίνονται και στις εξής κατηγορίες :
Εθελοντές μάχιμοι
Εθελοντές οδηγοί Πυροσβεστικών Οχημάτων ( β΄& γ κατηγορίας )
Εθελοντές χειριστές πλωτών μέσων
Εθελοντές χειριστές Drone
Εθελοντές διοικητικής – γραμματειακής υποστήριξης
Πως θα κάνω αίτηση για Εθελοντής στην Ο.Α.Κ. ? ? ?
Οι υποψήφιοι Εθελοντές προκειμένου να αποκτήσουν την ιδιότητα του δόκιμου Εθελοντή , αρκεί να συμπληρώσουν την αίτηση Δόκιμου μέλους την οποία και θα υποβάλουν προς το Δ.Σ. της Ο.Α.Κ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες / ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καλέσουν στο 6988 600900 ή στέλνοντας μήνυμα ενδιαφέροντος στο Messenger της Ο.Α.Κ. και οι εθελοντές της Ομάδας θα σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Γίνε και εσύ εθελοντής , βοήθησε μας , μαζί να προστατέψουμε τον τόπο μας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα