Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 18:00

Go On: Φοιτητικό αφιέρωμα: Η Καλαμάτα με τα μάτια των φοιτητών

Γεμάτη ζωή, δραστηριότητες και αποδράσεις, περιγράφεται η πόλη της Καλαμάτας από φοιτητές που διαμένουν στην πόλη τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ο συνδυασμός θάλασσας και βουνού, οι κοντινές αποστάσεις και η ενεργή νυχτερινή ζωή, είναι αυτά που κάνουν τους ξένους φοιτητές να μην φεύγουν ούτε τα καλοκαίρια από την μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ορισμένοι από αυτούς, εξηγούν γιατί ένας νέος να επιλέξει την Καλαμάτα για την φοιτητική του ζωή, με βάση τα όσα μπορεί να του προσφέρει.


Ρεπορτάζ: Σοφία Κατσιρέα
Ας δούμε την πόλη μέσα από τα μάτια των ίδιων των φοιτητών.


Ο Μιχάλης Κρουνάκης, επισημαίνει πως η Καλαμάτα για έναν φοιτητή είναι πλούσια στο πολιτιστικό κομμάτι, μουσική, θέατρο, σινεμά, με αρκετές -όχι ιδιαίτερα εξειδικευμένες- επιλογές για όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί. Αναφέρει πως διαθέτει τόσο μαγαζιά εστίασης για καθημερινές γευστικές αποδράσεις, όσο και κάποιες εξαιρέσεις για το «κάτι διαφορετικό». Εξηγεί πως τον χειμώνα οι ρυθμοί της πόλης μπορεί να πέφτουν, αλλά με το ξεκίνημα της άνοιξης, το κλίμα αλλάζει. Τέλος μιλά για το όμορφο πάρκο της πόλης, καθώς και την παραλιακή της, που εντυπωσιάζει λόγω μεγέθους και καθαριότητας. Καλεί φοιτητές και φοιτήτριες στην Καλαμάτα, να συμμετάσχουν στην ενεργή πολιτιστική της ζωή, να απολαύσουν τον απίστευτο συνδυασμό βουνού κα θάλασσας, τις εξορμήσεις στα τριγύρω φυσικά τοπία, το καθαρό και ήρεμο κλίμα, καθώς και την καλοσχεδιασμένη ρυμοτομία της, με τους εκτενείς ποδηλατοδρόμους. Όλα αυτά μόνο δυόμιση ώρες από την Αθήνα.

Ο Ηλίας Τζουβάρας ξεκινά με το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο είναι ότι χρειάζεται κανείς μετά από μια μεγάλη μέρα στο πανεπιστήμιο. Εκεί θα βρει αρκετούς χώρους για καφέ, ποτό και φαγητό, ενώ δε λείπουν και οι βραδιές κινηματογράφου με προβολές ταινιών μικρού μήκους. Συνεχίζει με το κάστρο της πόλης καθώς και τα σοκάκια της Αριστομένους. Τέλος μιλά για το πάρκο της πόλης, ιδανικό για μια γρήγορη επαφή με τη φύση και την ανάγνωση ενός βιβλίου, καθώς και για την παραλιακή, στην οποία μπορεί να απολαύσει κανείς έναν ήρεμο καφέ με θέα τον μεσσηνιακό κόλπο. Καλεί νέους και νέες σε μια πόλη, η οποία, με φοιτητές από 8 διαφορετικά τμήματα σφύζει από ζωή και κανείς δεν έχει να χάσει κάτι. Μόνο να κερδίσει φίλους, εμπειρίες, γνώσεις και μια όμορφη φοιτητική ζωή.

Ο Φωκίων Δανιηλίδης επισημαίνει πως η Καλαμάτα, όντας μια μικρή πόλη με μαγαζιά πολλών διαφορετικών ειδών, είναι πιο ζωντανή από πολλές επαρχιακές. Εξηγεί πως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι ευρωπαϊκό και έτσι ένας φοιτητής έχει την δυνατότητα να έρθει σε επαφή με πλούσια προγράμματα. Τέλος αναφέρεται στο ηλιόλουστο και αίθριο κλίμα της πόλης, όπου η κακοκαιρία είναι σπάνιο φαινόμενο.

Ξεφύλλισε το Go On #21 - Back to school

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα