Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 12:00

Go On: Φοιτητική πόλη χωρίς σπίτια η Καλαμάτα: Καιρός να ανοίξει η συζήτηση περί φοιτητικής στέγης

Προβληματισμός γενικά για το ζήτημα της κατοικίας. Μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων, εκατοντάδες είναι οι φοιτητές που αναζητούν κατοικία στην Καλαμάτα, αν λάβει κανείς υπόψη ότι πλησιάζουν τους 1.000 οι νέοι εισακτέοι σε σχολές της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Με δεδομένη την αδυναμία να βρουν σπίτι καλοκαιριάτικα, οι υποψήφιοι φοιτητές και οι οικογένειές τους, στην πλειοψηφία τους, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Σεπτέμβριο, οπότε πιθανότατα ορισμένα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης θα μετατραπούν σε φοιτητικές κατοικίες. Προκύπτει επομένως έντονος προβληματισμός για την εύρεση φοιτητικών σπιτιών τα επόμενα χρόνια και προφανώς είναι καιρός να ανοίξει η συζήτηση περί φοιτητικής στέγης, κυρίως από τη μεριά της Πολιτείας αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα φυσικά. Άλλωστε, πέραν των δημόσιων φοιτητικών εστιών, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές πόλεις του εξωτερικού -και της Ελλάδας όμως τα τελευταία χρόνια- ιδιωτικά ακίνητα που μετατρέπονται σε φοιτητικές κατοικίες.
Κι ενώ ζητούμενο παραμένει η εξασφάλιση περισσότερων διαθέσιμων σπιτιών για ενοικίαση καθώς και η δημιουργία επιπλέον φοιτητικών εστιών, έρχεται πλέον και μπαίνει στο τραπέζι μια νέα επενδυτική προοπτική. Η μετατροπή ή και κατασκευή συγκροτημάτων πολυκατοικιών που διαθέτουν φοιτητικά δωμάτια, με μπάνιο και γραφείο, πρακτική που εφαρμόζεται στο εξωτερικό και σε άλλες πόλεις, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, και συζητιέται πλέον στην Καλαμάτα.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως το 52% εν δυνάμει φοιτητών των οποίων ζητήσαμε τη γνώμη, ήταν θετικό απέναντι στην διαμονή σε έναν τέτοιο χώρο, ο οποίος θυμίζει περισσότερο ένα επιπλωμένο δωμάτιο και λιγότερο ολόκληρο σπίτι, ανάλογα την περίπτωση, ενώ συνηθίζεται στο ποσό που αντιστοιχεί στο ενοίκιο να συμπεριλαμβάνονται και το σύνολο των λογαριασμών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι ζητούμενο να ανοίξει η συζήτηση περί φοιτητικής στέγης στην Καλαμάτα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας όπου η διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική, όπως και για μεγαλύτερα διαμερίσματα.

ENG
Kalamata besides being a touristic heaven welcomes thousands of university students every year. Despite that there is huge problem with the lack of student apartments in the area. One of their options is finding a place for short term renting till the touristic season in July. A notable new investment proposal that apparently has very positive reactions with the future students is renting rooms in shared private buildings, something very common in other cities but not in Kalamata.

Διαβάστε κι άλλα ενδιαφέροντα άρθρα σαν κι αυτό στο Go On 20 πατώντας εδώ! 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα