Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 18:00

Go On: Η πειραματική σκηνή δίνει βήμα και μολύβι στους νέους

 «Η θέση μου: Ιστορίες καθημερινής εφηβείας» είναι ο τίτλος της παράστασης η οποία παρουσιάστηκε από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με πρωταγωνιστές έφηβους. Ένα έργο το οποίο δημιουργήθηκε από τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες των ίδιων των εφήβων, καθώς άλλωστε η εφηβεία αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας και συνδέεται με έντονες ψυχικές και σωματικές αλλαγές, που μας καθορίζουν ενδεχομένως και για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Πόσο όμως παίρνουμε αλήθεια στα σοβαρά τους εφήβους, τις ανησυχίες, τα συναισθήματα και τις απόψεις τους; Τους ακούμε πράγματι; Μέσα σε μία κωμική συνθήκη οι νέοι προσπάθησαν να ακουστούν. Να διεκδικήσουν την θέση τους, και να σε κάνουν να αναρωτηθείς την δικιά σου.

Σκηνοθεσία – Σύλληψη: Γιώλικα Πουλοπούλου

Συμμετείχαν: Χρήστος Αλεφαντζής, Δημήτρης Γκόνης, Μυρτώ Ζόμπολα, Κατερίνα Κασσάκου, Μιχάλης Κατσαρέας, Σοφία Κατσιρέα, Δημήτρης Κεχαγιάς, Τόνια Κυριαζή, Νικόλας Μρινόπουλος, Μυρτώ Μασουρίδη, Γιώργος Μούντανος, Χρήστος Σπύρης, Μαριλία Τσαούση, Παναγιώτης Τσίμπουρης, Παύλος Χριστόπουλος.

Για τις σκέψεις, την εμπειρία και πολλά ακόμα, μιλήσαμε ενδεικτικά με τους: Μαριλία Τσαούση και τον Νικόλα Μαρινόπουλο, μαθητές, μέλη της Πειραματικής Σκηνής και συμμετέχοντες στην παράσταση.

 

Συνέντευξη

στην Σοφία Κατσιρέα

  

Μαριλία Τσαούση