Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 18:55

Go On: Σκουρόχρωμο με φωτεινές πινελιές βλέπει το πρόσωπο της Μεσσήνης του σήμερα ο νησιώτης ζωγράφος Νίκος Παναγιώτοπουλος

Σκουρόχρωμο με φωτεινές πινελιές: Έτσι φαντάζεται ο ζωγράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος να καθρεφτίζεται το πρόσωπο της Μεσσήνης του σήμερα μέσα σε έναν πίνακα.

Ο Μεσσήνιος καλλιτέχνης μιλάει στο Go On για τη χαρά να ζωγραφίζει και πώς το φυσικό περιβάλλον του τόπου του, του Νησιού, επηρέασε τη θεματολογία των έργων του. Αλλά και πώς η ζωγραφική καταφέρνει να επιβιώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως αυτή της πανδημίας που στέρησε από την επαφή με το κοινό τούς ζωγράφους, για τους οποίους οι εκθεσιακοί χώροι αποτελούν τον βασικό δίαυλο επικοινωνίας.

 

- Κύριε Παναγιωτόπουλε γεννηθήκατε στη Μεσσήνη και σπουδάσατε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τι ήταν εκείνο που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; 

 

Με τη ζωγραφική, όπως και με κάθε μορφή τέχνης αισθάνεσαι συνήθως την ανάγκη για έκφραση από μικρή ηλικία. Η ενασχόληση με τη ζωγραφική ήταν διαρκής και σημαντική για εμένα σε όλη τη διάρκεια των σπουδών μου. Τα οικονομικά υπήρξαν μεν η επαγγελματική συνθήκη, την οποία για διάφορους λόγους αναγκάστηκα να ακολουθήσω, αλλά δεν αποτέλεσαν ποτέ ένα πεδίο που με έκανε να νιώθω ευτυχισμένος. Δεν έβρισκα σε αυτό, το ενδιαφέρον και τη χαρά που μου προσέφερε η ζωγραφική.