Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 11:00

Second hand: Μια παλιά αλλά νέα τάση

Second hand: Μια παλιά αλλά νέα τάση

Είναι η αγορά από second hand καταστήματα μια πιο φιλική προς το περιβάλλον και την κοινωνία διαδικασία; Δεν θα δυσκολευόμασταν να απαντήσουμε καταφατικά σε αυτήν την ερώτηση.

Τα second hand καταστήματα, διαθέτουν προϊόντα παλιά, τα οποία μετά από επαρκή επεξεργασία-απολύμανση, βγαίνουν στην αγορά, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνονται. Σήμερα μιλήσαμε με μια υπάλληλο, την Σοφία, ενός second hand μαγαζιού στην Καλαμάτα, το «Unique Second Hand», το οποίο διαθέτει κυρίως ρούχα, αλλά και κοσμήματα και αξεσουάρ. Σύμφωνα με την Σοφία, οι άνθρωποι του μαγαζιού, παραγγέλνουν ρούχα ανά είδος και ποιότητα, από μονάδες ανακύκλωσης της Ιταλίας, και τα αγοράζουν με το κιλό. Το κατάστημα μάλιστα επιλέγει τον ίδιο τρόπο -ρούχα με το κιλό- για την πώληση των ρούχων. Όσον αφορά τώρα το πελατειακό κοινό, η Σοφία μας αναφέρει πως άλλοι επιλέγουν την αγορά από second hand μαγαζιά είτε επειδή είναι φθηνά, είτε για να βρουν καλή ποιότητα υφασμάτων, είτε απλά για το «κάτι διαφορετικό». Δεν είναι εξάλλου κρυφό πως η αγορά από second hand αρχίζει να αποτελεί μία τάση, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές. Είναι άραγε η οικολογική και κοινωνική συνείδηση που αρχίζει να αναπτύσσεται; Και αν όχι, μήπως θα έπρεπε;  

 

Σοφία Κατσιρέα Σταυρίνα Ξυπολίτου 

 

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022