Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 14:16

Έλεγχοι σε φορτηγά στο λιμάνι Πειραιά

Ελεγχοι σε φορτηγά οχήματα διακίνησης νωπών φρούτων και λαχανικών στον Κεντρικό Επιβατικό Λιμένα Πειραιά, υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥ.Κ.Α.Π) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, οδήγησαν σε κατασχέσεις προϊόντων.

Στους διενεργηθέντες ελέγχους συμμετείχαν κλιμάκια από:

i. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά,

ii. Την Διεύθυνση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

iii. Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αττικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,

iv. Την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης,

v. Την Υπηρεσία Ερευνών & Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) Αττικής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) και

vi. Το Β΄ Τελωνείο Πειραιά / ΚΟΕ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε).

Ελέχθησαν δεκατέσσερα (14) Φορτηγά οχήματα μεταφοράς εκ των οποίων τα 10 αφορούσαν σε φορτηγά οχήματα μεταφοράς νωπών φρούτων και λαχανικών.

Κατά τους διενεργηθέντες ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, κατασχέθηκαν προϊόντα ενώ διερευνώνται περαιτέρω υποθέσεις που εμπίπτουν στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων.

Οι λεπτομέρειες επί των ευρημάτων θα ανακοινωθούν απολογιστικά μετά την ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο ανωτέρω έλεγχος αποτελεί μέρος μιας σειράς ελέγχων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε όλη τη επικράτεια υπό το συντονισμό το ΣΥΚΑΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ελεγχθεί η συμμόρφωση τόσο με την Κοινοτική όσο και με και Εθνική Νομοθεσία στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων με σκοπό την προστασία του καταναλωτή και τη διασφάλιση του εισοδήματος του Έλληνα παραγωγού.

φωτό αρχείου

 

 

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα