Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 15:30

Σύμφωνο συνεργασίας “Mε άλλα μάτια” για την ένταξη ατόμων με αναπηρίες στον εργασιακό βίο

Σύμφωνο Συνεργασίας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία "Με άλλα μάτια" υπέγραψε η Alter Ego Facilities Management, μέλος του oμίλου εταιριών Ευρωπαϊκή Πίστη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η συνεργασία των δύο εταιριών δημιουργήθηκε από την πρόθεση της Alter Ego να στηρίξει το έργο της συγκεκριμένης μη κερδοσκοπικής εταιρίας και να βοηθήσει άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η συμπερίληψη ατόμων με οπτική αναπηρία στην ομάδα εργασίας της Alter Ego στο έργο "Nostos Festival", που ανέλαβε η εταιρία στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», τον περασμένο Αύγουστο.

Η ΑΜΚΕ "Με άλλα μάτια" ιδρύθηκε το 2018, με στόχο την υλοποίηση δράσεων προκειμένου άτομα με αναπηρία να έχουν ευκαιρίες συμπερίληψης στον εργασιακό βίο. Μέσω των ενεργειών της συγκεκριμένης ΑΜΚΕ, παρέχεται ενημέρωση, υποστήριξη και προάσπιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αλλά δίνεται και μία ευκαιρία για εξοικείωση της κοινωνίας με την αναπηρία.

H Alter Ego δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα σε οργανισμούς που ενθαρρύνουν την ιδέα της ποικιλομορφίας και της ένταξης στον εργασιακό χώρο, διότι η κουλτούρα της εταιρίας υπαγορεύει πως η διαφορετικότητα δεν θα πρέπει να στέκεται εμπόδιο στο δικαίωμα της εργασίας και της κοινωνικής προσφοράς. Στόχος της Alter Ego είναι, μέσω του συγκεκριμένου συμφώνου συνεργασίας, η ένταξη ακόμα περισσότερων ατόμων με αναπηρίες στον εργασιακό βίο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα