Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 14:53

Τα οξύτατα προβλήματα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων στη σύσκεψη του ΑΚΣΥΝΑ

Η τραγική κατάσταση με την τιμή στο γάλα, το νέο χαράτσι για το δικαίωμα χρήσης βοσκής σε δημόσιες βοσκήσιμες γαίες και τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι θα συζητηθούν στη σύσκεψη που συγκαλεί την Κυριακή 20 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Μιδέας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ).


Σε ό,τι αφορά στην τιμή του γάλακτος οφείλεται κυρίως στην τεράστια μείωση της τιμής όπου και συνεχίζεται να μειώνεται ενώ παράλληλα, υπάρχουν και ποσότητες που δεν μπορούν να πουληθούν όπως αντίστοιχα συμβαίνει και στο κρέας. Την ίδια στιγμή, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προσθέτει στους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, νέο χαράτσι για το δικαίωμα χρήσης βοσκής σε δημόσιες βοσκήσιμες γαίες. Μια απόφαση που βρίσκεται σε πλήρη συγχορδία στους νόμους και τις εγκυκλίους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ) στόχος είναι να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων. Οι ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας, τα πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, η υπέρογκη φορολογία, η μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα(ΟΓΑ) και άλλα χαράτσια, φέρνουν πιο κοντά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων» και καλεί τους κτηνοτρόφους της περιοχής, να παρευρεθούν γιατί τα προβλήματα του κλάδου είναι οξυμένα.
Τα αιτήματα του ΑΚΣΥΝΑ είναι τα κάτωθι:
• Κατώτατη εγγυημένη τιμή στο γάλα και στο κρέας και μείωση του κόστους παραγωγής.
• Άμεση πληρωμή των προϊόντων μας με την παράδοση.
• Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της τιμής στο γάλα που επιβάλλουν σχεδιασμένα οι μεγάλες βιομηχανίες.
• Να σταματήσουν τώρα οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων, στα οποία η χώρα μας είναι πλεονασματική. Ο ΕΛΟΓΑΚ να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ισοζύγιο γάλατος και τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλατος.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα