Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 23:11

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Δωρεάν επισκευή και συντήρηση του στόλου της ομάδας "Γαία"

Η δωρεάν κάλυψη των επισκευών αλλά και της συντήρησης του στόλου των οχημάτων της εθελοντικής ομάδας Μάνης "Γαία", σε μόνιμη βάση, ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης των μελών του, μετά από συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος με τον διοικητή της ομάδας Κώστα Ξυδέα, αλλά και τον πρόεδρο του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Ν. Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεόδωρο Καλογερόπουλο.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιλύθηκε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο εθελοντικός και αυτοχρηματοδοτούμενος σύλλογος Μάνης «Γαία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κ. Ξυδέας δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε γεγονότα που έχει κληθεί η ομάδα του επέμβει και να βοηθήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και στην επιτακτική ανάγκη για πόρους, οι οποίοι θα βοηθήσουν στη συνέχιση του δύσκολου αλλά ταυτόχρονα αναγκαίου έργου τους.
Ο Σύλλογος» Γαία» ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε θέματα της Πολιτικής Προστασίας όπως πυρόσβεση (αστική και δασική), παροχή Α’ Βοηθειών, απεγκλωβισμό από οχήματα, σεισμικές καταστροφές, θαλάσσια ατυχήματα, έρευνα και διάσωση (σε βουνό και θάλασσα) κ.α. Οπως αναφέρεται, η πλειοψηφία των εθελοντών είναι σπηλαιολόγοι και εξειδικεύονται στην σπηλαιοδιάσωση, αλλά και διάσωση σε φαράγγια, με άρτια συντηρημένο και ικανοποιητικό εξοπλισμό για όλα τα παραπάνω περιστατικά.
Σημειώνεται δε, πως "η δράση «Ανοιχτό Επιμελητήριο» δίνει τη δυνατότητα τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους φορείς να έρθουν κοντά με το θεσμό και μέσω της κοινωνικής υπευθυνότητας που τους διακρίνει, να επιλύονται ζωτικά και χρόνια προβλήματα".
Τέλος, καλείται η επιχειρηματική κοινότητα να αγκαλιάσει την προσπάθεια και μέσω της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει ο καθένας από τη θέση του, "να κάνουμε όλοι μαζί τη εθελοντική προσφορά μέρος της εταιρικής μας ταυτότητας".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα