Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 17:10

Υπεραιωνόβιες ελιές στον Δήμο Μεσσήνης

Υπεραιωνόβιες ελιές που άπλωσαν τις ρίζες τους στο πέρασμα των χρόνων γράφοντας ιστορία ζωής, πρόσφεραν και προσφέρουν ακόμα καρπό και λάδι σε γενιές ανθρώπων. Είναι αυτές που γλίτωσαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιμπραήμ Πασά στη Μεσσηνία και στέκονται αγέρωχες στην Τοπική Κοινότητα Βασιλάδας της Δ.Ε. Ανδρούσας του Δήμου Μεσσήνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μεσσήνης που κατάγεται από τη Βασιλάδα και διαμένει στη Σουηδία Θανάσης Ψαρούλης, επισκέφθηκαν τα χωράφια όπου δεσπόζουν τα ελαιόδεντρα. Περπάτησαν ανάμεσά τους, διαπιστώνοντας ότι συνιστούν ένα πολύτιμο «μουσείο» της φύσης και συζήτησαν ιδέες και τρόπους που θα μπορούσαν να τα αναδείξουν συνολικά σε ένα υπαίθριο πάρκο φυσικής ιστορίας ώστε να αποτελέσει πόλο έλξης περισσότερων τουριστών, μαθητών, μελετητών. Μοναδικό χαρακτηριστικό τους, ότι δέντρα με ηλικία εκατοντάδων ετών είναι συγκεντρωμένα σε μια περιοχή.

Ήδη το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. με στρατηγικούς εταίρους την Περιφέρεια Πελοποννήσου και  Δήμους της περιοχής, ανέπτυξαν το πρόγραμμα ΜΟΡΙΑΣ ‘21,  μια πρωτοβουλία που προσκαλεί τους απανταχού Έλληνες ν’ ανταμώσουν φέτος στην Πελοπόννησο, για να ζήσουν την ιστορία του τόπου όπου εδραιώθηκε ο Αγώνας για την Ανεξαρτησία,  μέσα από θεματικές διαδρομές και διαδραστικές εμπειρίες. Στο πλαίσιο της παραπάνω πρωτοβουλίας, στο Δήμο Μεσσήνης, σημείο με υπεραιωνόβιες ελιές έχει ενσωματωθεί στις ειδικές διαδρομές του προγράμματος και αναδεικνύεται με ειδική σήμανση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα