Τρίτη, 15 Μαϊος 2018 15:47

Την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων εξετάζει ο δήμος Μεσσήνης

Με στόχο τα σχολικά κτίρια να αποτελέσουν το παράδειγμα προς μίμηση για τις ενέργειες που μπορούν να κάνουν οι μαθητές και οι οικογένειες στο σπίτι τους για να εξοικονομήσουν ενέργεια και επομένως να συμβάλλουν όλοι οι πολίτες μαζί στη μείωση των εκπομπών CO2 σε επίπεδο δήμου, πραγματοποιήθηκαν στις 14 Μαΐου οι επισκέψεις σε σχολεία του Δήμου Μεσσήνης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Edufootprint», που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια σχολεία.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του «INTERREG MED», μετρά το «ενεργειακό αποτύπωμα» των σχολείων και στη συνέχεια με τις κατάλληλες παρεμβάσεις οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Συμμετέχουν περίπου 100 σχολεία από Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία, Αλβανία, Πορτογαλία. Στην Ελλάδα έχουν επιλεγεί δεκατέσσερα σχολεία: πέντε από το δήμο Μεσσήνης, πέντε από το δήμο Οιχαλίας και τέσσερα από Αττική.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Νίκος Χονδρός, συντόνισε τις επισκέψεις, ενώ από την Εύξεινη Πόλη συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής, Γ. Παππούς και η υπεύθυνη ευρωπαϊκών έργων Μ. Κρημνιανιώτη.

Στόχος των επισκέψεων ήταν η επιτόπια καταγραφή τεχνικών δεδομένων και η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας των επισκέψεων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο με τον Γιώργο Τσώνη. Συζητήθηκαν τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα ενώ προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί το καλύτερο αποτέλεσμα του έργου.

Ο δήμος Μεσσήνης, θέτει ως προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την έμπνευση των μαθητών που αποτελούν τους αυριανούς πολίτες του τόπου.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα