Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 13:35

Η Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού επανήλθε με δεύτερο βιβλίο: «Στις σκούπες αδερφές μου, στις σκούπες!»

 

Η Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού έχει το χάρισμα να γράφει βιβλία για παιδιά που διαβάζονται ευχάριστα και από μεγάλους.

Γιατί μέσα στην παραμυθένια και περιπετειώδη ατμόσφαιρα που δημιουργεί, καταφέρνει να αντιμετωπίζει τους μικρούς αναγνώστες της με ειλικρίνεια και ωριμότητα, χωρίς να ωραιοποιεί καταστάσεις. Ο θάνατος, η αγάπη, η ζήλεια, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι έννοιες με τις οποίες καταπιάνεται. Υπάρχει αλήθεια στα παραμύθια; Κι όμως υπάρχει.

Η δυναμική είσοδός της στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας με το «Οι μάγισσες δεν πιστεύουν στα δάκρυα», από τις εκδόσεις Μάρτης, προϊδέασε ότι θα υπήρχε συνέχεια. Τον Ιούλιο το βιβλίο μπήκε στην τελική δεκάδα για τα βραβεία κοινού Public, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της, από τις ίδιες εκδόσεις, συνέχεια του προηγούμενου. Πρόκειται για το «Στις σκούπες αδερφές μου, στις σκούπες!» με πρωταγωνίστριες και εδώ τη Ρεγγίνα, τη Ρόζα και τη Νόρα, τις τρεις μικρές μάγισσες, οι οποίες αυτή τη φορά ταξιδεύουν μέχρι τον Βόρειο Πόλο για να λύσουν το μυστήριο με τον Δημήτριο Μαγισσόπουλο, που εκκρεμεί από την πρώτη ιστορία. Όχημά τους το «αερόστατο εξπρές» και σημείο απογείωσης μια μυστική τοποθεσία στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας! Και σε αυτό το βιβλίο υπάρχει αρκετή Καλαμάτα - μέχρι και αναφορά στους σεισμούς τους 1986.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ισαβέλλα Φράγκου, κατάγεται από την Πριγκιπέσσα Ιζαμπώ του Κάστρου της Καλαμάτας. Η αφήγηση περιέχει αναφορές στην κλασική λογοτεχνία αλλά και σε σύγχρονα βιβλία και ταινίες, από τον «Τρελαντώνη» της Δέλτα μέχρι τον «Χάρι Πότερ» της Ρόουλινγκ και το «Αστέρι του Βορρά» του Πούλμαν.

«Θέλω τα παιδιά να μάθουν την ιστορία με μοντέρνο τρόπο» μας είπε η συγγραφέας ένα μεσημέρι σε μια ευχάριστη συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του «Go On» και της «Εύφορης Γης», στην Καλαμάτα. Η σειρά (τα δύο βιβλία) απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και σε ενήλικες που αγαπούν τις ιστορίες μυστηρίου, φαντασίας και χιούμορ. Και στο δεύτερο βιβλίο, την όμορφη εικονογράφηση έχει κάνει η Κατερίνα Σισκοπούλου.

*Η Βίβιαν Ινώ Τσαμαδού κατάγεται από τον Μάραθο Γαργαλιάνων. Έζησε στην Ουάσιγκτον, όπου εργάσθηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα, δούλεψε στο χώρο του μάρκετινγκ και σήμερα εργάζεται για εταιρείες στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης. Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει ιστορίες. 

Μαρία Νίκα

Vivian Ino Tsamadou has a gift, her work can be enjoyed by both adults and children. Her success is credited to the fact that she treats the young readers with honesty and maturity while she creates adventurous fairytales. She talks about death, love, jealousy and relationships in her own language. Do you think there’s truth behind fairytales? She assures us that there is.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα