Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 16:00

Εντυπωσίασαν τα πελοποννησιακά προϊόντα στην 4η Διεθνή Έκθεση «Freskon»

Τα βλέμματα τράβηξαν τα πελοποννησιακά προϊόντα στην 4η Διεθνή έκθεση φρέσκων φρούτων και Λαχανικών «Freskon», η οποία πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση διήρκησε από τις 26 έως τις 28 Απριλίου 2018. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση με δικό της περίπτερο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Στο περίπτερο φιλοξενήθηκαν παραγωγοί, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεις και επαγγελματίες της Πελοποννήσου, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις που επικρατούν και οι παρευρισκόμενοι εξαγωγείς να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικά ραντεβού.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 210 εκθέτες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ντουμπάι, Κύπρος, Βουλγαρία, Αίγυπτος, Ινδία, Μαρόκο, Ισραήλ και ΠΓΔΜ.
Η έκθεση διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-HELEXPO και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διεθνές σημείο συνάντησης εταιρειών, παραγωγών και εμπόρων μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται η ανάπτυξη του εμπορίου και των εξαγωγών, η ανάδειξη προϊόντων, φρούτων και λαχανικών και η διεύρυνση συνεργασιών.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις και ειδικότερα το διεθνές συνέδριο σταφυλιού, εξειδικευμένες παράλληλες με ομιλίες και παρουσιάσεις, το «FreshCon market» με συναντήσεις με τις μεγαλύτερες αλυσίδες super market των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα της Π.Ε. Κορινθίας Αλέξης Αλεξόπουλος.
Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπινά.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα