Πέμπτη, 10 Μαϊος 2018 13:55

Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και δημιουργία βρεφικών σταθμών προτείνει ο Μανώλης Μάκαρης

Την καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης και την δημιουργία βρεφικών σταθμών, υποστηρίζει η δημοτική παράταξη του δήμου Καλαμάτας «ανοιχτός δήμος ενεργοί πολίτες».

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μανώλης Μάκαρης αναφέρει ότι: «Αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό μέτρο αφού είναι επιστημονικά παραδεκτό ότι η προσχολική εκπαίδευση είναι καθοριστικής σημασίας για την σωστή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει στο στρατηγικό πλαίσιο «Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2020» ότι έως το 2020 τουλάχιστον το 95% των παιδιών, από 4 ετών μέχρι την ηλικία υποχρεωτικής σχολικής φοίτησης, πρέπει να συμμετέχει στην προσχολική εκπαίδευση.
Επίσης αποτελεί θετική εξέλιξη η επιχορήγηση από το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη δημιουργία βρεφικών τμημάτων σε 69 δήμους μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα κάτι το οποίο είχαμε τονίσει ήδη από το 2016 ως σημαντική αναγκαιότητα. Με την ίδρυση των βρεφικών τμημάτων αντιμετωπίζεται ένα υπαρκτό πρόβλημα φύλαξης των βρεφών των εργαζόμενων γονέων και παράλληλα θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των βρεφονηπιοκόμων που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα