Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 11:57

Σεμινάριο για τα «έξυπνα βιο-νανο τεχνολογικά φάρμακα»

Οι νέες και καινοτόμες εξελίξεις στον χώρο της θεραπευτικής και ειδικά της φαρμακοθεραπείας θα συζητηθούν στο σεμινάριο με θέμα «έξυπνα βιο-νανο τεχνολογικά φάρμακα», που διοργανώνει το εργαστήριο της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας του ΕΚΠΑ, συμμετέχοντας στις «ημέρες υγείας», υπό την αιγίδα της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου στο Ζάππειο στις 11 το πρωί.
Η νανοτεχνολογία είναι ένα αναδυόμενο επιστημονικά πεδίο, ειδικά στο χώρο των φαρμακευτικών και θεραπευτικών προϊόντων και ήδη κυκλοφορούν στην αγορά δεκάδες φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Θα αναφερθούν και θα συζητηθούν τα “έξυπνα” φάρμακα , τα καινοτόμα εμβόλια, τα φαρμακευτικά προϊόντα νανοτεχνολογίας στην αγορά και η εμπειρία από την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση του σχετικού εκπαιδευτικού συγγράμματος.
Το εργαστήριο της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας δραστηριοποιείται ερευνητικά και διδακτικά από το 1997, και τα μέλη του, αναπτύσσουν και αξιολογούν νανοφορείς υψηλής τεχνολογίας για την μεταφορά και παράδοση φαρμακομορίων σε ιστούς στόχους, για την θεραπεία διαφόρων νόσων.
Η καινοτομία της έρευνας αφορά τόσο στη βασική όσο και στην εφαρμοσμένη, ενώ υπάρχουν δεκάδες συνεργασίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Το εργαστήριο φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας αποτελεί νησίδα επιστημονικής αριστείας, με μεγάλη παραγωγικότητα τόσο στην έρευνα όσο και στην εκπαίδευση των φοιτητών. Τα μέλη του εργαστηρίου βραβεύονται για τις δραστηριότητες τους σε Εθνικά και Διεθνή συνέδρια, ενώ πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν απονεμηθεί, λόγω της πρωτοτυπίας της έρευνας του εργαστηρίου, κυρίως στην αντικαρκινική θεραπεία.

Περισσότερες πληροφορίες:http://nanolab.pharm.uoa.gr/

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα