Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 12:04

Η σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο “Digital economy forum 2018”

Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα τεράστια οφέλη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας στοχεύει να αναδείξει το συνέδριο για τη Ψηφιακή Οικονομία, «digital economy forum 2018»: Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στο ξενοδοχείο «Athenaeum InterContinental» και το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Επικοινωνιών Ελλάδας.

Κεντρικός ομιλητής στο επίσημο δείπνο του Συνεδρίου, που θα παρατεθεί το βράδυ είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, στο συνέδριο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και επιχειρηματίες τόσο του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, όσο και παραγωγικών κλάδων της οικονομίας. Μεταξύ αυτών ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, που θα μιλήσει στη θεματική ενότητα, «Ψηφιακή Ελλάδα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση».

Οι βασικές θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν στην ανάγκη για εξωστρέφεια του κλάδου της ψηφιακής οικονομίας, τα εργαλεία για την χρηματοδότηση καινοτόμων προσπαθειών, την αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα, τη δημιουργία νέων ψηφιακών υποδομών, κυρίως στον τομέα των ψηφιακών επικοινωνιών, τα πλεονεκτήματα από την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας και τέλος, τις δυνατότητες για βελτίωση της λειτουργίας και των παρεχόμενων υπηρεσιών του δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις από τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πολιτείας. Παράλληλα, ομιλητές, συμμετέχοντες και καλεσμένοι του συνεδρίου τοποθετούνται σε ένα γόνιμο διάλογο για τη ψηφιακή στρατηγική και την υλοποίηση της, που θα επιτρέψει στην Ελληνική οικονομία να απαντήσει -επιτέλους- θετικά στην ψηφιακή πρόκληση της εποχής, χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.
Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση ορισμένων από τα πλέον ενδιαφέροντα καινοτόμα «projects» νεοφυών επιχειρήσεων «startups», οι οποίες στην Ελλάδα αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι επικεφαλής των επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το δίκτυό τους, μέσα από την επαφή με επιλεγμένους επενδυτές και «funds» αλλά και το δυναμικό κλάδο ψηφιακής τεχνολογίας. Σκοπός του «digital economy forum 2018», είναι να αναδείξει τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και τα τεράστια οφέλη για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα