Κυριακή, 06 Μαϊος 2018 16:27

Πρόγραμμα co-LABOURative LAB - Για εναλλακτικό τρόπο απασχόλησης

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “co–LABOURative LAB”, το οποίο χρηματοδοτείται από το ERASMUS+, καθόρισε μια εκπαιδευτική μεθοδολογία για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας Ανέργων μέσω της Οικονομίας Διαμοιρασμού και των Νέων Μορφών Απασχόλησης, με την υλοποίηση Συναντήσεων Συν-δημιουργίας σε κάποιες χώρες της Ε.Ε.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επμελητηρίου Αρκαδίας, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Κοινοπραξία, η Οικονομία Διαμοιρασμού αναπτύσσεται ραγδαία σε διάφορους οικονομικούς τομείς. Η Οικονομία Διαμοιρασμού μπορεί να αυξήσει την απασχολησιμότητα των ανέργων. Παράλληλα, η Οικονομία Διαμοιρασμού θέτει προκλήσεις και απειλές σχετικά με το νομικό πλαίσιο, τους εργασιακούς όρους, τη σταθερότητα και τα ενδεχόμενα εισοδήματα.
Το Επιμελητήριο της Βαλένθια είναι επικεφαλής αυτού του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το ERASMUS+, και ασχολείται με την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για ανέργους, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει την απασχολησιμότητα τους μέσω της Οικονομίας Διαμοιρασμού.
Άλλοι φορείς που σχετίζονται με εκπαιδευτικές υπηρεσίες συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα, όπως το Επιμελητήριο Αρκαδίας (Ελλάδα), το Επιμελητήριο της Ruse (Βουλγαρία) και το CPU (Σλοβενία), καθώς και ιδιωτικοί φορείς με εμπειρία στην κοινωνική καινοτομία, την απασχόληση και την εκπαίδευση, όπως η FORBA (Αυστρία) και η COORDINA (Ισπανία).
Οι πιλοτικές Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες θα υλοποιηθούν σε κάθε χώρα εντός του 2018, χωρίς κανένα κόστος, και θα απευθύνονται σε 40 άτομα για κάθε συμμετέχουσα χώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες
Επιμελητήριο Αρκαδίας: Υπεύθυνη προγράμματος: κα Ευγενία Τζανετοπούλου, (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα