Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 15:05

Προσέλκυση επενδύσεων από τον χώρο του οπτικοακουστικού θεάματος ζητά η Όλγα Κεφαλογιάννη

Την διευκόλυνση των μεγάλων επενδυτικών προτάσεων, από το χώρο του θεάματος ζήτησε βουλευτής Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πρόσφατα τα παραδείγματα σύμφωνα με τα οποία μεγάλες ξένες παραγωγές δεν επέλεξαν τελικά τη χώρα μας για να στήσουν τα πλατό τους.
Δυστυχώς, έως τώρα το ΥΠΠΟΑ δεν έχει προχωρήσει σε καμία συγκεκριμένη ενέργεια, ώστε να συμβάλει στη συνδιαμόρφωση ανάπτυξης μίας εξωστρεφούς πολιτικής παροχής κινήτρων στην κατεύθυνση προσέλκυσης ξένων επενδύσεων από τον χώρο του θεάματος.
Οι γραφειοκρατικές δυσκολίες και οι επικαλύψεις δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την υφιστάμενη κατάσταση. Η σχετικά νεοσύστατη ΕΚΟΜΕ ΑΕ δημιουργεί περαιτέρω ερωτηματικά ως προς το ενδεχόμενο υποκατάστασης του έργου του ΕΚΚ και του Hellenic Film Commission.
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λυδία Κονιόρδου, θα πρέπει να μας απαντήσει τι προτίθεται να κάνει στο εξής προκειμένου να διευκολύνει μεγάλες επενδυτικές προτάσεις από τον χώρο του θεάματος και πώς τοποθετείται αναφορικά με τον ρόλο της ΕΚΟΜΕ ΑΕ σε σχέση με το ΕΚΚ».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα