Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 16:59

Έναρξη Ελληνο Μαροκινού επιχειρηματικού φόρουμ

Την είσοδο της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στα πλαίσια της έναρξης των εργασιών του Ελληνο-Μαροκινού επιχειρηματικού φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Καζαμπλάνκα, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών και της αντίστοιχης Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων του Μαρόκου.

Μιλώντας στην έναρξη των εργασιών ο Γ. Κατρούγκαλος παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία, τονίζοντας, ότι η Ελλάδα εξέρχεται δυναμικά από την μνημονιακή περίοδο, έχοντας μπει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Η Ελλάδα αναπτύσσει βαθμιαία μια εξωστρεφή οικονομία, βασισμένη στην αύξηση των εξαγωγών, την ενίσχυση του τουρισμού, την προσέλκυση επενδύσεων αξιοποιώντας τη μοναδική γεωγραφική θέση της, τη βιοποικιλότητα των προϊόντων της και το πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο της νέας γενιάς.
Στο επιχειρηματικό φόρουμ κατέστη δυνατή η καλύτερη κατανόηση των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στο Μαρόκο, προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και ειδικότερα η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών. Για το σκοπό αυτό υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και της CGEM.
Στο φόρουμ συμμετείχαν δώδεκα ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως ο κατασκευαστικός, ο αγροτοδιατροφικός, η χαλυβουργία, η φαρμακοβιομηχανία, τα χημικά προϊόντα και οι τηλεπικοινωνίες.
Επόμενος σταθμός, είναι το Ραμπάτ, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης του Μαρόκου.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα