Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 11:23

Το Μαγγανιακό με το καρναβάλι του Μαλλιαρού ''πρεσβευτής'' της παράδοσης και της Μεσσηνίας

Αν και η πανδημία με την συνέπεια του εγκλεισμού και των περιοριστικών μέτρων δεν επιτρέπει την τέλεση καρναβαλικών εκδηλώσεων, η συλλογική μνήμη και οι νέες τεχνολογίες μας υπενθυμίζουν την παρακαταθήκη που αφήνει χρόνο με τον χρόνο το καρναβάλι του Μαλλιαρού στο χωριό Μαγγανιακό του Δήμου Μεσσήνης.

Εξασφαλίζοντας με τον ιδανικότερο τρόπο την συμμετοχή των επισκεπτών σε αυτό και συντηρώντας στοιχεία της παράδοσης μέσα από ένα θρύλο που αναστένεται το Μαγγανιακό είναι ο πρεσβευτής της παράδοσης και η αιτία προσέλκυσης επισκεπτών με απαιτήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα.

Καθώς οι κουδουνοφόροι ξεχύνονται στο χωριό με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων επισκέπτες και ντόπιοι μεταμορφώνονται σε ένα μελίσσι που βυθίζεται στον πλούτο της παράδοσης και της φυσικής θαλπωρής της φύσης.

Όπως επισημαίνει ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Γιάννης Λάσκαρης, οι φιλόξενοι και γεμάτοι έμπνευση κάτοικοι του χωριού ξέρουν να κερδίζουν τον επισκέπτη με τη φιλοξενία να αποτελεί το σήμα κατατεθέν του χωριού. Το Μαγγανιακό φέτος θυμάται και ανανεώνει το ραντεβού με τους εκατοντάδες λάτρεις του καρναβαλιού του για του χρόνου. 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα