Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 10:35

Την αγωνία τους για το μέλλον εξέφρασαν στον Δήμαρχο οι καταστηματάρχες της Καλαμάτας

Την αγωνία τους για το μέλλον, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα που εφαρμόζονται έχουν δημιουργήσει συνθήκες υψηλής πίεσης στην οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα εξέφρασαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, στον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στην συνάντηση που είχαν χτες Τρίτη 9 Μαρτίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Συλλόγου οι Νίκος Μαλαπέτσας (πρόεδρος), Παναγιώτης Κομπογιαννίτης (γραμματέας), Γεράσιμος Σαριδάκης (ταμίας), Παναγιώτης Χρυσομάλλης (μέλος) και Γιάννης Κολοβός (μέλος).

Από τους εκπροσώπους του Συλλόγου κατατέθηκε υπόμνημα προς τον Δήμαρχο, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει και που επιβεβαιώθηκε και κατά τη σημερινή συνάντηση.

Ο Δήμαρχος αφού άκουσε τους επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης, κατέστησε σαφές ότι ο Δήμος Καλαμάτας, όπως άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της επιχειρηματικής κοινότητας, αφουγκραζόμενος τις δυσκολίες της εποχής. Άλλωστε όπως αναφέρθηκε, ο κλάδος της εστίασης μετράει περί τις 700 επιχειρήσεις που απασχολούν άνω των 3.500 εργαζομένων.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε για την απόφαση να υπάρξει απαλλαγή των πληττόμενων και κλειστών την περίοδο αυτή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη (καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού) και από τέλη κοινοχρήστων χώρων. Υπήρξε δέσμευση άμεσα να εξεταστεί η αλλαγή τιμοκαταλόγου για το νερό στις επιχειρήσεις εστίασης, αντίστοιχα με τα όσα ισχύουν για τα ξενοδοχεία.

Επίσης, να υπάρξει ενίσχυση της συνεργασίας της επιχειρηματικής κοινότητας με το Δήμο, μέσα από τη συμμετοχή σε επιτροπές, όπως την Τουριστική, καθώς και τη δημιουργία ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας με στόχο την υλοποίηση κοινών στόχων για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα