Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 11:29

Υπογράφηκε το έργο στην Τάκα προϋπολογισμού 325.000 ευρώ

Την σύμβαση για το προϋπολογισμού 325.000 ευρώ έργο στην λίμνη Τάκα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας χτες Τετάρτη 3 Μαρτίου, όπως επίσης και άλλες τρεις συμβάσεις έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, στο πλαίσιο του έργου στην Τάκα -για την οποία αναμένεται, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο φάκελος για την αδειοδότηση λειτουργίας σε αυτή υδατοδρομίου- προβλέπεται να γίνει δενδροφύτευση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ειδικότερα, θα γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών περιμετρικά της λίμνης, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου της λίμνης, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων για τη διαμόρφωση των χώρων επισκεπτών. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου είναι 180 ημέρες.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τρεις ακόμα συμβάσεις, για τα έργα α) αποκατάστασης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου στο μετόχι της μονής Λουκούς στο Αστρος, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, β) αντιπλημμυρικής προστασίας στην κοίτη του Καστρίτη, παραποτάμου του Αλφειού, στις Καρυές Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, γ) αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου προς Προσήλια Βόρειας Κυνουρία, στον παλιό επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Αστρους, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωση 180 ημέρες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα