Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 12:00

Είμαστε όλοι μαζί: Τι λένε οι γυναίκες του Go On για το κίνημα #metoo

#eimasteoloimazi: αυτό είναι το ελληνικό #metoo κίνημα που το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει να κάνει πολλές γυναίκες και άνδρες να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν ανοιχτά για τη βία, είτε σεξουαλική είτε λεκτική είτε σωματική, που έχουν δεχθεί, ακόμη κι αν έχουν περάσει χρόνια και τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Γιατί από τη σκέψη ή την ψυχή τους δεν μπόρεσε ποτέ να παραγραφεί.

Έφτασε επιτέλους η ώρα να ξεμπροστιαστούν βίαιες συμπεριφορές «τέλειων» κυριών και κυρίων. Λυτρωτικό αποτέλεσμα προφανώς της προσωπικής περισυλλογής που έφερε μαζί της η καραντίνα. Γυναίκες και άντρες που έχουν υποστεί κάθε λογής βία, άρχισαν να μιλούν... Κανένας μας δεν είναι ιδανικός. Στον καθένα μας αξίζει αξιοπρέπεια και σεβασμός. Γι’ αυτό αν υπάρξει επόμενη ή πρώτη φορά, μη σιωπήσεις, φώναξε, ζήτα βοήθεια, μίλα δυνατά!

Τώρα είναι η ώρα #eimasteoloimazi! Με τη Σοφία και με κάθε Σοφία, με τη Ζέτα και με κάθε Ζέτα

Φαίνεται πως άνοιξε για τα καλά το κουτί της Πανδώρας μετά τις καταγγελίες για βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου και δεν λέει με τίποτα να κλείσει. Και αυτό είναι που πρέπει να γίνει. Να μην ξανακλείσει ποτέ πια. Ούτε αυτό, ούτε τα στόματα. Είναι καιρός κάθε άνθρωπος που έχει υποστεί βιασμό, κακοποίηση, εργασιακό εκφοβισμό, λεκτική ή σωματική βία, να σπάσει τη σιωπή του. Τώρα είναι η ώρα. Γελάκια, χλευασμοί και δηλώσεις τύπου “τώρα το θυμήθηκε” δεν χωρούν και αποτελούν μέρος του προβλήματος. Στον βωμό της τέχνης, της εξουσίας, του αθλητισμού, δεν ξεπλένεται κανείς. Όχι, δεν είναι της μόδας αυτές οι καταγγελίες, ούτε το απαιτούν οι καιροί. Το απαιτεί ο σεβασμός απέναντι στον άνθρωπο, που δεν είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων -ανεξαρτήτως φύλου, θέσης, επαγγέλματος ή ηλικίας. 

Κέλλυ Δημητρούλια - Κυριακή Παπακωνσταντίνου - Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέρονται θέματα στο 8ο τεύχος Go On

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα