Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 12:07

Αναθεώρηση του σχεδιασμού που αποκλείει από το δίκτυο 5G την Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί ο Π.Νίκας

Να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός ανάπτυξης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G από τον οποίον έχει αποκλειστεί, για τον φετινό χρόνο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο.

“Το δίκτυο 5G αποτελεί βασική υποδομή, την οποία θα αναζητήσει ο κάθε υποψήφιος επενδυτής, ιδιαίτερα σε μια Περιφέρεια που υστερεί σε σχέση με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και αντικειμενικά έχει όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη σε πολλούς τομείς” επισημαίνει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Π. Νίκας, ο οποίος δήλωσε παράλληλα:

“Τ δίκτυο 5G είναι αναπτυξιακό εργαλείο, τόσο για τους ήδη εγκατεστημένους όσο και για τους επιχειρηματίες που σκέπτονται να επενδύσουν -ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα- στη Μεγαλόπολη, που χρειάζεται τις επενδύσεις στο πλαίσιο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα έχω πολύ σημαντικές συναντήσεις σχετικά με επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης, μία από τις οποίες θα γίνει με Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Είναι αντιληπτό, επομένως, πόσο σημαντικό παράγοντα αποτελεί για τις όποιες αποφάσεις τους το εν λόγω σύγχρονο δίκτυο”.

“Παρακαλούμε, και εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου που έχει επενδύσει ή πρόκειται να επενδύσει (ιδιαίτερα στις Βιομηχανικές Περιοχές και στην περιοχή της Μεγαλόπολης) αλλά και του επιστημονικού κόσμου, όπως και των απλών πολιτών, να αναθεωρήσετε το σχεδιασμό σας και να εντάξετε σ’ αυτον την Περιφέρεια Πελοποννήσου” καταλήγει ο περιφερειάρχης στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και προς τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind.

 

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να την δείτε εδώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα