Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 11:10

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας σήμερα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας σήμερα

Αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα η πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που ξεκίνησε το Σάββατο, φέρνοντας χιόνια, μεταξύ άλλων, στην Αττική και στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το απόγευμα της Κυριακής και μετά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, αναμένονται αρχικά χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα, καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μετά το απόγευμα της Κυριακής τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν στα βόρεια και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις χιονοπτώσεις σταδιακά να εκδηλώνονται σε χαμηλότερα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένων των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Επίσης αναμένονται από το πρωί έως το απόγευμα της Κυριακής βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά της Δυτικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς αργότερα στις Κυκλάδες.

Εκτός από τα προαναφερόμενα φαινόμενα, κατά τη διάρκεια της Κυριακής η κακοκαιρία «Μήδεια» θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια, παγετό κατά τόπους ισχυρό στα βόρεια και ολικό παγετό στη Δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης θυελλώδεις βόρειους ανέμους αρχικά στο Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στο Κεντρικό Αιγαίο.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022