Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 13:26

Tο ζήτημα των δασικών χαρτών στο επίκεντρο της συζήτησης Χρυσομάλλη - Αμυρά

Tο ζήτημα των δασικών χαρτών και ειδικότερα των δασωμένων αγρών, που ταλανίζει πολλές περιοχές της χώρας, έθεσε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά  ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, συζήτησε διεξοδικά με τον Υφυπουργό το ζήτημα των δασωμένων αγρών και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος και του παρουσίασε τις προτάσεις του για το θέμα, κάνοντας ειδική αναφορά για την περιοχή της Μάνης. Ο Γιώργος Αμυράς διαβεβαίωσε τον Μεσσήνιο Βουλευτή ότι αναμένεται πολύ σύντομα η οριστική τακτοποίηση του ζητήματος των δασωμένων αγρών, ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε ότι αντίστοιχη τακτοποίηση θα νομοθετηθεί για τους δασωμένους αγρούς και για την περιοχή της Μάνης, στη βάση της έκτακτης χρησικτησίας, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα της έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης δήλωσε:

«Μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν επιβεβλημένη η συνάντηση εργασίας και με τον Υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα στο ζήτημα των δασικών χαρτών. Συζητήσαμε αναλυτικά το θέμα και ειδικά το ζήτημα των δασωμένων αγρών και μπορώ να πω με σιγουριά, έπειτα από τις διαβεβαιώσεις που έλαβα, πως πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις και ειδικότερα για την περιοχή της Μάνης, με τα γνωστά προβλήματα έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα