Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 14:41

Πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή από την Καλαμάτα στην Αρχαία Θουρία σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας

Έτοιμος είναι ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που η Περιφέρεια Πελοποννήσου προγραμματίζει να εντάξει στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με θέμα «Πολιτιστική Διαδρομή Πελοποννήσου».

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε ο Δήμος θα συμμετάσχει στη διαβούλευση για την εν λόγω στρατηγική Ο.Χ.Ε., που στόχο έχει τη σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επώνυμου προϊόντος Πολιτιστικού Τουρισμού.

Στον προτεινόμενο σχεδιασμό της Διαδρομή, οι πόλεις και τα Ιστορικά τους Κέντρα μαζί με τους παραδοσιακούς οικισμούς αποτελούν συνεκτικά στοιχεία του Πολιτιστικού Δικτύου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, έχει δώσει ήδη κατευθύνσεις με στόχο τη διασύνδεση του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας, με την Αρχαία Θουρία, τον αρχαιολογικό χώρο των Ακοβιτίκων αλλά και τα ρωμαϊκά λουτρά στην Άνθεια, μέσα από μία πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή.

Ο σχεδιασμός στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ασφαλούς διαδρομής για ποδηλάτες, με αθλητικά, ψυχαγωγικά και περιηγητικά χαρακτηριστικά, καθώς και μιας εναλλακτικής διαδρομής μετακίνησης μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον.

Για την υλοποίηση του προτεινόμενου έργου θα αξιοποιηθεί κυρίως το παράπλευρο οδικό δίκτυο της Νέας Εθνικής οδού καθώς και η ζώνη μεταξύ της κοίτης των ποταμών και των παραποτάμιων αγροτικών δρόμων. Μικρό μέρος της διαδρομής θα διέρχεται από κοινοτικούς δρόμους. 

Το έργο θα αποτελέσει έναν περιαστικό ποδηλατόδρομο μήκους 12.600 μέτρων, μια πολιτιστική διαδρομή, με στόχο την προσέλκυση τόσο ντόπιων, όσο και επισκεπτών για την εμπειρία μιας εναλλακτικής διαδρομής που θα συνδέει την πόλη της Καλαμάτας με την Αρχαία Θουρία.

Η δημιουργία μιας ασφαλούς διαδρομής για ποδηλάτες και περιπατητές κατ’ ένα μεγάλο μέρος διέρχεται από υφιστάμενους ή υπό κατασκευή ποδηλατοδρόμους της Καλαμάτας.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα