Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 12:46

Επίσκεψη Χαρίτση στα χωριά του Ταϋγέτου

Καμία ουσιαστική βελτίωση δεν υπάρχει, τα τελευταία 2 χρόνια,  σε ότι αφορά την πρόσβαση στα χωριά του Ταϋγέτου, όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής στον Βουλευτή Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε εκεί, συνοδευόμενος από την πρώην Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη.

Του επεσήμαναν επίσης,  ότι το τελευταίο διάστημα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της υπεραστικής συγκοινωνίας με αποτέλεσμα τα χωριά της περιοχής να είναι αποκλεισμένα από την πρόσβασή τους στην Καλαμάτα. Παράλληλα, ενημέρωσαν τον κ. Χαρίτση για μια σειρά από θέματα που βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε εκκρεμότητα, όπως το ζήτημα των δημοτικών τελών, η έλλειψη οποιασδήποτε αποζημίωσης για τις οικίες που κρίθηκαν επικίνδυνες μετά τις κατολισθήσεις του 2019, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης γιατρού στα χωριά.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και μετέπειτα ως Υπουργός Εσωτερικών,  είχε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις 3.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Καλαμάτας για το οδικό δίκτυο πρόσβασης στα χωριά της Αλαγονίας, 3.000.000 ευρώ για την εθνική οδό στον Ταΰγετο και 400.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης μετά τις καταστροφές από τις κατολισθήσεις του 2019.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τους κατοίκους πως για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν θα συζητήσει με τον Δήμο και την Περιφέρεια, ενώ θα πραγματοποιηθούν και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στην Βουλή το επόμενο διάστημα, με ερωτήματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Στις ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Αλαγονίας, Γιώργος Καζάκος, ο Πρόεδρος του Λαδά, Μιχάλης Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας, Αντώνης Καζάκος.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα