Δευτέρα, 09 Απριλίου 2018 08:00

Έσπασαν πιάτα και κανάτια στην 'Αρτα

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου αναβίωσαν Πασχαλινά έθιμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «Βυζαντινή Άρτα».

Το έθιμο της πρώτης ανάστασης, που περιλαμβάνει σπάσιμο πιάτων και κανατιών, αναβίωσε στην Άρτα, το Μεγάλο Σάββατο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τις Ιερές Μητροπόλεις Άρτας και Νικοπόλεως-Πρεβέζης.

Με αφετηρία το ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας, στον πεζόδρομο της Σκουφά και συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου «Σκουφάς», στις 10 το πρωί ακριβώς έσπασαν εκατοντάδες κανάτες και πιάτα από καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, τόσο συμπολιτών, όσο και επισκεπτών που έχουν κατακλύσει την περιοχή (η πληρότητα άγγιξε το 100% στα καταλύματα της Άρτας) πραγματοποιήθηκε η περιφορά των επιταφίων στο κέντρο της πόλης.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης άναψε η καθιερωμένη φωτιά στο προαύλιο της Αγίας Θεοδώρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών και επισκεπτών. Το έθιμο, που μετρά αιώνες, συμβολίζει τις φωτιές που άναψαν μαθητές του Χριστού έξω από το πραιτώριο του Ποντίου Πιλάτου αναμένοντας την απόφαση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα