Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 14:41

Πώς θα εορτάσει φέτος η Καλαμάτα την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή»

Το πρόγραμμα εορτασμού της  Πολιούχου Καλαμάτας  «Παναγίας Υπαπαντής», από 27 έως 31 Ιανουαρίου κάνει γνωστό η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με ανακοίνωσή της. Στη ίδια ανακοίνωση ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος καλεί τους πιστούς να τηρούν πιστά τα ισχύοντα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Αναλυτικά:

«α) 27 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 5 μ.μ., θα τελεσθούν οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, και στο τέλος των Ακολουθιών θα πραγματοποιηθεί η κατά παράδοση μεταφορά της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Υπαπαντής στο λιτανευτικό θρόνο αυτής, με τη συμμετοχή και παρουσία πιστών, όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του Ιερού Ναού.

β) 28-31 Ιανουαρίου : Θα τελούνται καθημερινά οι Ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Παρακλήσεων, με τη συμμετοχική παρουσία πιστών, όσων αναλογούν στα τετραγωνικά μέτρα του Ναού.

γ)  Ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής του Χριστού θα παραμένει ανοικτός από 7 π.μ. έως 8 μ.μ. για προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, τηρουμένων των μέτρων υγιεινής και προφύλαξης, ως και συχνής καθαριότητας των αντικειμένων και φυσικού αερισμού των χώρων.

δ) Κατά τη χρονική περίοδο του προσκυνήματος οι πιστοί θα αποφεύγουν το συνωστισμό, με την υποχρεωτική τήρηση της απόστασης μεταξύ τους των 2 μέτρων, τη χρήση μάσκας και την απολύμανση των χεριών κατά την είσοδο στον Ιερό Ναό.

ε) Η Προσφορά κεριών θα γίνεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού και μόνο.

στ) Η είσοδος στον Ιερό Ναό με σκοπό την προσκύνηση της Ιεράς Εικόνος, θα γίνεται υποχρεωτικά από τη βόρεια θύρα του Ιερού Ναού και η έξοδος από τη νότια, χωρίς παραμονή εντός του Ιερού Ναού.

 

Για την περίοδο από 1 έως 9 Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται η έκδοση της νέας ΚΥΑ, ως προς την εφαρμογή των ενδεικνυόμενων μέτρων, και για το λόγο αυτό θα εκδοθεί νέο Δελτίο Τύπου.

 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, απευθύνει έκκληση προς το Μεσσηνιακό λαό και τον παρακαλεί να σταθεί με υπευθυνότητα απέναντι στον κοινό εχθρό τον κορωνοϊό, όπως έχει κατ’  επανάληψη αναφέρει, και τον προτρέπει να τηρεί πιστά τα ισχύοντα μέτρα εν όψει της Παμμεσσηνιακῆς Εορτής της Παναγίας Υπαπαντής, ώστε και μετά την πανδημία να μπορούμε χαρούμενοι να δούμε ο ένας τον άλλον δίπλα του και από κοντά. Εύχεται δε πατρικώς η Μεγαλόχαρη να χαρίζει υγεία, κάθε καλό και να σκέπει το Μεσσηνιακό λαό και όλο το κόσμο.  »  

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα