Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 10:12

Ενημερωτική σύσκεψη στο Δήμο Καλαμάτας για ζητήματα Πρόνοιας

Δράσεις και έργα που αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη (Δημοτικά Υπνωτήρια κ.ά.) πάνω στου τομείς των κοινωνικών θεμάτων και τα ζητημάτων Πρόνοιας, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια τακτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, υπό τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ενώ υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των υπό ίδρυση δομών που διεκδικούν χρηματοδότηση, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και το Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.  

Επίσης συζήτηση υπήρξε και για τη βοήθεια που ο Δήμος προτίθεται να προσφέρει προς τις τοπικές δομές Υγείας, στο πλαίσιο των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, με την πρόσληψη δύο νοσηλευτών/τριών ορισμένου χρόνου.

Κατεύθυνση, όπως αυτή δόθηκε για ακόμα μία φορά από τον Δήμαρχο, η ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου ο Δήμος και οι δομές του να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος έδωσε οδηγία η Υπηρεσία να εξετάσει την αύξηση (με κριτήρια) οικογενειών και ατόμων που στηρίζονται από το Δημοτικό Παντοπωλείο και το Δημοτικό Συσσίτιο. Επίσης να αναζητηθεί χώρος για τη δημιουργία νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Καλαμάτα, ενώ συζήτηση υπήρξε για τους Παιδικούς Σταθμούς Βέργας και Αρφαρών, καθώς και τη δημιουργία Παιδικού Σταθμού που να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή του Νοσοκομείου.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα