Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 13:24

Τι περιμένουμε το 2021 στον χώρο της αυτοκίνησης

Νέα μοντέλα, αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας, δωρεάν στάθμευση στα ηλεκτροκίνητα, συνέχιση της επιδοτούμενη πολιτικής.

Η νέα χρονιά θα επιφέρει αρκετές αλλαγές και πολλά νέα στον χώρο της αυτοκίνησης. Το δεδομένο, που δεν αλλάζει χρόνο με τον χρόνο, είναι ότι και φέτος, το 2021, θα δούμε πολλά νέα μοντέλα να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Με τη μόνη διαφορά, ότι στην συντριπτική τους πλειονότητα θα είναι υβριδικά, είτε ήπιας τεχνολογίας είτε Plug-in, δηλαδή με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικά μοτέρ, με φόρτιση από εξωτερική πηγή, ενώ θα δούμε και πολλά αμιγώς ηλεκτρικά.

Δεν θα αναφερθώ διεξοδικά στα όσα περιμένουμε, καθώς θα υπάρξει συγκεκριμένο, αναλυτικό αφιέρωμα στα νέα μοντέλα του 2021.

Παράλληλα, συνεχίζεται και ολόκληρο το 2021, το επιδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, «Κινούμαι Ηλεκτρικά», που δίνει bonus αγοράς ηλεκτρικού και Plug-in hybrid αυτοκινήτου και με επιπλέον bonus για απόσυρση παλαιού, σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα αυτό, επειδή κινείται εξαιρετικά μέχρι τώρα, ενδέχεται να επεκταθεί και πέραν του 2021.

Παράλληλα, ήδη ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2021, η δωρεάν στάθμευση στους δήμους, όλων των ηλεκτρικών και Plug-in hybrid αυτοκινήτων, ως διεύρυνση των παροχών για όσους επιλέγουν πιο «καθαρά» αυτοκίνητα, που ρυπαίνουν λιγότερο ή και καθόλου το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο www.news247.gr 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα