Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2020 11:43

Το Κάστρο της Μεθώνης στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμβάλλει στο έργο στερέωσης και αποκατάστασης του κάστρου της Μεθώνης, μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ίδιας, του Δήμου Πύλου – Νέστορος και του υπουργείου Πολιτισμού – για την κάλυψη της δαπάνης των απαιτούμενων μελετών- θα μεταφέρει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην υπουργό Λίνα Μενδώνη, με την οποία συναντάται την ερχόμενη Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, από την εκτιμώμενη δαπάνη των 100.000 ευρώ για τις απαιτούμενες μελέτες, η Περιφέρεια αναλαμβάνει να καλύψει μέσω της προγραμματικής σύμβασης, τις 80.000 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες 20.000 ευρώ θα καλύψει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος.

Οι εργασίες για την στερέωση του σημαντικού αυτού μνημείου κρίνονται απολύτως απαραίτητες, λόγω των πολλαπλών και πολύ σοβαρών δομοστατικὠν προβλημάτων που εντοπίζονται στο κάστρο της Μεθώνης.

Με την προγραμματική θα χρηματοδοτηθούν, α) αρχιτεκτονική, στατική και γεωτεχνική μελέτη για το Μπούρτζι και για τµήµατα των τειχών και β) προμελέτη αναβάθµισης υφιστάμενου φωτισμού.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα