Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020 13:27

Δράσεις για την Κλιματική Αλλαγή από το Δήμο Καλαμάτας

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Είναι ενα ακόμη βήμα από το Δήμο Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής,

Το Σχέδιο Δράσης (ΣΔΑΕΚ) είναι πολιτική που προωθείται από το Σύμφωνο των Δημάρχων, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας και αποσκοπεί στην βασική απογραφή εκπομπών ρύπων, καθώς και στην υποβολή προτάσεων για την ανάληψη Δράσεων που θα προβλέπουν το μετριασμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα παραδοτέα του Σχεδίου θα είναι οδηγός για τις επόμενες δράσεις που σχεδιάζονται από το Δήμο και που έχουν ως στόχο το 2030 να υπάρχει μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40%. Δράσεις που αφορούν:

  • Την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω συστημάτων ΑΠΕ
  • Τη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων σε όλα τα δημοτικά κτήρια και τις σχολικές μονάδες, τόσο στον ηλεκτροφωτισμό όσο και στις μονάδες θέρμανσης.
  • Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και από τις υπηρεσίες του Δήμου, με την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, μετά την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης, πρόσκληση ΑΤ12
  • Την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το Δήμο, σύμφωνα με την μελέτη που θα προκύψει μετά την εκπόνηση του αντίστοιχου Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

Δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στόχος Ζωής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα