Πέμπτη, 26 Μαϊος 2016 13:27

Ελαιοτριβείς στα θρανία του ΤΕΙ Πελοποννήσου (βίντεο)

Στα θρανία του ΤΕΙ Πελοποννήσου κάθισαν οι πρώτοι ελαιοτριβείς που ανταποκρίθηκαν ....

Στα θρανία του ΤΕΙ Πελοποννήσου κάθισαν οι πρώτοι ελαιοτριβείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων προκειμένου να επιμορφωθούν σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια του ελαιολάδου ΠΟΠ «Καλαμάτα».

Πρόκειται για μια δράση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ακαδημαϊκού ιδρύματος της Καλαμάτας και όπως επισημάνθηκε είναι η πρώτη φορά που γίνεται επιμόρφωση σε επαγγελματίες του κλάδου.

Στη διάρκεια του πρώτου από μια σεμιναρίων που θα υλοποιηθούν, διαπιστώθηκαν τα όποια μέχρι στιγμής λάθη και παραλείψεις στη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου ΠΟΠ «Καλαμάτα», τα οποία επιχειρείται να διορθωθούν, ενώ εκφράστηκε έντονος προβληματισμός ακόμα και για τη διαδικασία επεξεργασίας του ελαιοπυρήνα, όπου επίσης διαπιστώνονται σημαντικά προβλήματα και παραλείψεις. Μεταξύ άλλων εκτιμάται πως το πρόβλημα έγινε έντονο με τη λειτουργία των διφασικών ελαιοτριβείων κι εκφράστηκε προβληματισμός για το μέλλον των επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση επισημάνθηκε πως στόχος είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των ερευνητικών ιδρυμάτων, για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.

Στο βίντεο του ρεπορτάζ μιλούν ο πρόεδρος του τμήματος ΤΕ.ΤΡΟ. Γιώργος Ζακυνθινός, ο επιθεωρητής περιβάλλοντος Βασίλης Δαλαμάγκας, πρόεδρος των ελαιοτριβέων της Μεσσηνίας Γιάννης Ηλιάδης και ο ελαιοτριβέας Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα