Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 19:55

Λειτουργία Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821»

Λειτουργία Ψηφιακού Μουσείου «Καλαμάτα 1821»

Tο ερευνητικό πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας  να επισκεφτούν το ψηφιακό Μουσείο   «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821» στο Παλαιό Δημαρχείο.

 

Μετά τα επιτυχημένα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821» την περασμένη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, το ερευνητικό πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821: ΔΡΟΜΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» καλεί κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να έρθουν στο Παλαιό Δημαρχείο και να περιηγηθούν στο χώρο. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό και η αίθουσα είναι επισκέψιμη 10:00 με 14:00 και 17:00 με 19:00 τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας.

Στο μουσείο, που έχει ψηφιακό επετειακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, εκτίθενται αυθεντικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης. Εκεί υπάρχουν ψηφιακές εκτυπώσεις από σημαντικά ζωγραφικά έργα σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης στις 23 Μαρτίου 1821. Επιπλέον δύο οθόνες αναπαράγουν υλικό που αφορά στο ρόλο της πόλης στην έναρξη της επανάστασης και πως αυτό δημιούργησε μια μοναδική κληρονομιά και παράδοση. Τέλος, στο χώρο δεσπόζουν δύο διαδραστικές τράπεζες με τις οποίες οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να αλληλεπιδράσουν για να γνωρίσουν καλύτερα μνημεία και κτίρια της Καλαμάτας ώστε, με τρόπο δημιουργικό και ευχάριστο, να γίνουν κοινωνοί της σύνδεση τους με την περίοδο της εθνικής παλιγγενεσίας.

Εξαιτίας της ιδιαίτερης υγειονομικής συγκυρίας και όσο διαρκούν οι υφιστάμενες έκτακτες συνθήκες για την επίσκεψη στο μουσείο θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η αποφυγή συνωστισμού.   

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022