Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 18:41

Ποδηλατική γιορτή, για την πόλη και το βουνό, στη Μεσσηνία

Μια μοναδική διεθνή αθλητική, τουριστική διοργάνωση με ποδήλατα Gravel, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην πόλη της Καλαμάτας, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση - που διοργάνωσε ο οργανισμός "Πόλεις για Ποδήλατο" - πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, με τον Δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Ελένη Αλειφέρη, να παραβρίσκονται στην εκκίνηση το Σάββατο το πρωί, και με την αρωγή της Αστυνομίας της πόλης, η οποία με υποδειγματικό τρόπο συνόδευσε τους συμμετέχοντες από την κεντρική πλατεία ως την έναρξη του δασικών διαδρομών του Ταΰγετου.

Ποδηλάτες κατέφθασαν στην Καλαμάτα όχι μόνο απ' όλη την Ελλάδα αλλά και από την Ευρώπη καθώς ήδη, στην πρώτη αυτή διοργάνωση είχαμε 2 συμμετοχές από την Αγγλία και 2 από τη  Γαλλία.

Στην εκκίνηση, ανάμεσα στους υπόλοιπους αθλητές βρέθηκαν και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας Περικλής Ηλίας αλλά και δύο ακόμη από τους καλύτερους αθλητές ορεινής ποδηλασίας ο Θοδωρής Πετρίδης και ο Γιώργος Δάντος - με τον Δάντο μάλιστα να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας τα 150 χιλιόμετρα της μεγάλης διαδρομής σε 6 ώρες και 30 λεπτά.

Όλοι οι συμμετέχοντες τερμάτισαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την άψογη διοργάνωση, αλλά, κυρίως, για τις δυο πανέμορφες ποδηλατικές διαδρομές, τόσο των 150 όσο και των 75 χιλιομέτρων, μέσα στον Ταΰγετο.

Το Jeroboam Kalamata Gravel Challenge αποτελεί κίνητρο και πόλο έλξης επισκεπτών για την Καλαμάτα, σε περιόδους εκτός τουριστικής σεζόν, και ευελπιστεί, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες να αναδείξει την πόλη και τη Μεσσηνία ευρύτερα σε προορισμό ποδηλατικού τουρισμού.

Το Jeroboam Gravel Challenge απευθύνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου. Στους φίλους της περιπέτειας και της ανακάλυψης. Δεν είναι αγωνιστικό αλλά αφορά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τη διαδρομή κι όχι για τον χρόνο τερματισμού. Για όσους αγαπούν το κρασί και το καλό φαγητό. Για όσους αγαπούν τις εξερευνήσεις και θέλουν να στηρίζονται μόνο στις δικές τους δυνάμεις για να ανακαλύψουν έναν τόπο.

Εμπνευστής της διοργάνωσης ήταν η Ιταλική εταιρεία 3T, ενώ η εκδήλωση – που αποτελεί συνδιοργάνωση του οργανισμού Πόλεις για ποδήλατο με το Δήμο Καλαμάτας, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα