Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 12:20

Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία

Την απόφασή του, ο Δήμος να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά το σπουδαίο ανασκαφικό έργο που εξελίσσεται στην Αρχαία Θουρία, έκανε γνωστή χτες, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την διευθύντρια των ανασκαφών Ξένια Αραπογιάννη.

Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με την Επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων συμφώνησαν σε κοινό βηματισμό προκειμένου να υποστηριχθεί το ανασκαφικό έργο, μέσω -μεταξύ άλλων- σταθερής χρηματοδότησης.

Από τον Δήμαρχο δόθηκαν οδηγίες προκειμένου να συνταχθεί κείμενο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου, της Κ.Ε. Φάρις και της Εταιρεία των Φίλων της Αρχαίας Θουρίας. Στην Προγραμματική Σύμβαση, 3ετούς διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης, θα καθορίζεται ως χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου το ποσό των 90.000 €, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για υποστηρικτικές εργασίες (προσβασιμότητα, παροχή νερού, υλικοτεχνική κάλυψη κ.ά.).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Συνεχίζουμε με πράξεις να στηρίζουμε το ανασκαφικό έργο στην Αρχαία Θουρία. Με την κα Αραπογιάννη έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε μέσω μίας Προγραμματικής Σύμβασης ώστε να διασφαλίσουμε μία σταθερή χρηματοδότηση και υποστήριξη του σπουδαίου ανασκαφικού έργου που εξελίσσεται στην περιοχή».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα