Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο Σάββατο (24/02/2018) και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα) και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακά μέχρι και τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανόμενης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι μέχρι το πρωί της Κυριακής (25/02) την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, κακοκαιρία προβλέπεται από το βράδυ της Κυριακής (25/02) και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την Κυριακή τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Τη Δευτέρα βαθμιαία θα επηρεαστεί όλη η χώρα. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Την Κυριακή πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 300 μέτρα).
Χιόνια θα πέσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης (με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).