Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 19:27

Την ταινία "Μπλε Βελούδο" προτείνει για σήμερα η Λέσχη

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προτείνει κάθε μέρα ταινίες ή παραγωγές ελεύθερες δικαιωμάτων που μπορούμε να δούμε από την άνεση του σπιτιού μας.

Μπορεί να είμαστε μακριά και προσωρινά, για το καλό όλων μας, να μένουμε σπίτι, όμως η τέχνη δεν παύει να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει, όπου και αν βρισκόμαστε, χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας για σήμερα προτείνει την ταινία "Μπλε Βελούδο".

Η πρώτη από τις ταινίες του Ντέιβιντ Λιντς που μας εισάγει στην σκοτεινή πλευρά και την παράνοια της αμερικανικής επαρχίας, είναι και αυτήν που τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Ο Τζέφρι, που επέστρεψε πρόσφατα στην πατρική του κωμόπολη, βρίσκει ένα κομμένο αφτί κι αποφασίζει να λύσει το μυστήριο που κρύβει. Η έρευνά του τον οδηγεί σε μια μαζοχίστρια τραγουδίστρια κι έναν παρανοϊκό γκάνγκστερ, καθώς και σε ένα σκοτεινό κόσμο διαστροφών και μυστηρίου.

Μια στιλάτη, προκλητική και τολμηρή παρουσίαση της σκληρότητας και της διαστροφής που κρύβονται κάτω από την επιφανειακά ήσυχη μέση αμερικάνικη κοινωνία, συγκεκριμένα του Λάμπερτον, ενός όμορφου και ειρηνικού τόπου με ασπροβαμμένους φράκτες και προσεκτικά κουρεμένο γκαζόν.

Κάτω από την επιφάνεια ωστόσο, βρίσκεται μια σκοτεινή καρδιά, κάτι που φαίνεται από την αρχή της ταινίας, όταν σε ένα γκαζόν αποκαλύπτεται ένα κομμένο αυτί.

Επιφανειακά το φιλμ λειτουργεί σαν παραδοσιακό θρίλερ που ακολουθεί πιστά τους κανόνες της αστυνομικής ιστορίας, προσφέροντας τα κλασικά τεχνάσματα, αλλά ο Λιντς ενδιαφέρεται περισσότερο να παρουσιάσει την ταινία ως παραβολή του καλού εναντίον του κακού και να ανοίξει καινούριους ορίζοντες, σπρώχνοντας ένα συμβατικό φιλμ προς την κατεύθυνση του σουρεαλισμού.

Ο Χόπερ σε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, καταφέρνει να αποδώσει ένα πραγματικά δαιμονικό χαρακτήρα, χωρίς να καταλήξει σε παρωδία.

Μπλε Βελούδο - Blue Velvet
Drama, Mystery, Thriller | 1986 | K-15 | Ger | 137'
Σκηνοθεσία: David Lynch
Σενάριο: David Lynch
Παίζουν: Isabella Rossellini, Kyle MacLachlan, Dennis Hopper

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω

σύνδεσμο

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα