Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 12:08

Φτιάξτε το πιο όμορφο Πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Όπως κάθε χρονιά, το πρωτομαγιάτικο στεφάνι είναι ένα έθιμο το οποίο τηρείται πιστά σε πολλά μέρη. Μπορεί φέτος να μην μπορέσουμε να κάνουμε τι εκδρομές μας για να χαρούμε την φύση και μαζέψουμε λουλούδια για το στεφάνι, όμως λύση θα βρούμε.

Από έναν περίπατο, στο μπαλκόνι ή στον κήπο μπορείτε να βρείτε όμορφα λουλούδια και πρασινάδες για να φτιάξετε το δικό σας στεφάνι.

Αυτά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι φυσικά λουλούδια (τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα, μαργαρίτες κι ό,τι άλλο βρείτε) καθώς και πρασινάδα (φτέρες, κισσό, πεύκο, έλατο). Πέρα από τα λουλούδια και την πρασινάδα θα χρειαστείτε και μερικά ευλύγιστα κλαριά από λυγαριά ή κληματόβεργες τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη βάση του στεφανιού.

Αν πάλι δεν μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους κλαδιά ή δεν έχετε τη διάθεση και την όρεξη να τα ψάξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα. Επίσης θα χρειαστείτε λεπτό σπάγκο και μεταλλικό σύρμα ανθοδετικής ή πετονιά. Αν τέλος θέλετε να κάνετε ακόμα πιο όμορφο το στεφάνι σας μπορείτε να πάρετε και μερικές κορδέλες ή φιόγκους. Η φαντασία είναι δική σας και μπορείτε να δημιουργήσετε ό,τι επιθυμείτε.

Αφού φτιάξετε τη βάση σας πλέκοντας μεταξύ τους τα κλαριά σας και δημιουργώντας μια κυκλική βάση, αρχίστε να δένετε τα ματσάκια με την πρασινάδα σας πάνω στη βάση. Κόψτε τα κοτσάνια που περισσεύουν και καλύψτε τα κενά που δημιουργούνται με ματσάκια λουλουδιών. Με τον ίδιο τρόπο καλύψτε σιγά-σιγά όλη τη βάση. Αμέσως μετά συνεχίστε βάζοντας μικρά ανθάκια και λουλούδια για να γεμίσετε το στεφάνι σας πριν τοποθετήσετε από πάνω τα πιο μεγάλα.

Όσο πιο πολλά βάλετε τόσο πιο όμορφο και πλούσιο θα είναι το στεφάνι σας. Αφού τελειώσετε μπορείτε να φτιάξετε με λίγο σπάγκο μια θηλιά για να μπορέσετε να το κρεμάσετε στην πόρτα σας ή στο μπαλκόνι σας.

Πληροφορίες από spirossoulis.com

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα