Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 18:19

Video Art Μηδέν: ενότητες βιντεοτέχνης online

3 ενότητες βιντεοτέχνης του Video Art Μηδέν είναι διαθέσιμες αυτό το μήνα για όσους αγαπούν τη βιντεοτέχνη ή για νέους φίλους που έχουν την περιέργεια να την ανακαλύψουν.

Το Video Art Μηδέν συνεργάζεται με το Α' Εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, συμμετέχοντας στο ακαδημαϊκό project που υλοποιεί φέτος το εργαστήριο με θέμα "ARTificial Intelligence". Σε αυτό το πλαίσιο, το Video Art Μηδέν ετοίμασε μια ενότητα βιντεοτέχνης για προβολή στους φοιτητές του εργαστηρίου, την οποία μοιράζεται διαδικτυακά με όλους τους φίλους και το κοινό του φεστιβάλ, σε μια προσπάθεια να προβάλλονται έργα, να συνεχίζεται η εικαστική δραστηριότητα και ο καλλιτεχνικός διάλογος και να ανταλλάσσονται δυνατές εικόνες τέχνης στις πρωτόγνωρες μέρες απομόνωσης που διανύουμε λόγω του κορονοϊού.

Η ενότητα θα παραμείνει διαθέσιμη στο youtube μέχρι τέλος Απριλίου στο παρακάτω

link

Το "ARTificial Intelligence", σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, παρουσιάζει 8 έργα που διαπραγματεύονται μια σειρά προβληματισμών για την εποχή του “homo digitalis” και της τεχνητής νοημοσύνης, θέτοντας ερωτήματα για τη φυσική αποσωματικοποίηση και τη σταδιακή ψηφιοποίηση και εικονικοποίηση του κόσμου μας, των κοινωνιών μας και της σκέψης μας. Είτε εκθέτοντας την ειρωνική διάσταση του «έξυπνου κόσμου» μας, είτε διερευνώντας μια αλγοριθμική συναισθηματική νοημοσύνη, είτε αναλύοντας την «τεχνητή περιέργεια» και την «αυτο-εξέλιξη» των bots, όλα τα έργα έχουν ένα κοινό στοιχείο: εντοπίζουν και αποκωδικοποιούν την ανθρώπινη συμπεριφορά στην ψηφιακή εποχή και ανατέμνουν τη σχέση μας με τον εαυτό μας και με τον "άλλον". Τι πρέπει να θυσιάσουμε για να προσεγγίσουμε έναν υποτιθέμενα τέλειο μελλοντικό κόσμο;

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες/έργα:

-Juergen Trautwein & Silvia Nonnenmacher, Meta_Face, ΗΠΑ 2017, 2.09
-Di Hu, Les Objets Du Système, Κίνα 2019, 4.00
-Landia Art and Economy Foundation, Chatbot Dialogs, Γερμανία 2019, 4.58
-Landia Art and Economy Foundation, Human Applications, Γερμανία 2019, 13.18
-Elliott Nicole J. Waller & Fabian Forban, AEI (artificial emotional intelligence), Σουηδία/Γερμανία, 2019, 4.10
-Yvana Samandova & Borjan Zarevski, Artificial Intelligence VS Aristotle// beta 0.98, Γαλλία, 2019, 4.21
-Katerina Athanasopoulou & Eleni Ikoniadou, Her Voice, Μ. Βρετανία 2019, 5.32
-Sven Windszus, PURE WHITE, Γερμανία 2017, 3.00

Αναλυτική περιγραφή των έργων μπορείτε να βρείτε

εδώ

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, δύο ακόμη ενότητες του Video Art Μηδέν είναι διαθέσιμες online, μέσα από συνεργασίες με ξένους οργανισμούς και φεστιβάλ:
• μέχρι τέλος Απριλίου, η ενότητα ελληνικής βιντεοτέχνης Down to Earth θα παρουσιάζεται online ως μέρος του NewMediaFest2020 εδώ: http://retro.newmediafest.org/wow-jubilee-2020-iv/ (επιλέγετε “WOW.08 – Program units 14-15”). Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Άννα Βάσωφ, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Πάνος Μαζαράκης, Γιάννης Κρανιδιώτης, Αλέξης Καραντάνας, Κατερίνα Αθανασοπούλου, Βασίλης Καρβούνης. Επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου.
• συνεχίζεται μέχρι τις 22 Απριλίου η μετάδοση της ενότητας ελληνικής βιντεοτέχνης Inscapes στο ιταλικό εξειδικευμένο κανάλι βιντεοτέχνης VisualcontainerTV: http://www.visualcontainer.net/. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελένη Μουστάκα, Θωμάς Βαλλιανάτος, Σοφία Λιάρου, Φένια Κωτσοπούλου, White Dog Films [Δημήτρης Παπαδόπουλος], Χριστίνα Μερτζάνη / free fall company, Αλίκη Χιωτάκη & Δημήτρης Μπαρνιάς. Επιμέλεια: Γιούλα Παπαδοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις online προβολές: www.festivalmiden.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα