Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 17:11

"Θαύμα στο Μιλάνο": Η σημερινή πρόταση της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης

Η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το "Μένουμε σπίτι" θα προτείνει κάθε μέρα ταινίες ή παραγωγές ελεύθερες δικαιωμάτων που μπορούμε να δούμε από την άνεση του σπιτιού μας.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας προτείνει για σήμερα την ταινία "Θαύμα στο Μιλάνο". 

Με μια βαθιά ανθρώπινη ματιά και το γνωστό νεορεαλιστικό του πνεύμα ο Βιτόρια Ντε Σίκα μας χαρίζει με το «Θαύμα Στο Μιλάνο» μία ασπρόμαυρη ζωγραφιά ενός μεταπολεμικού Μιλάνου. Τρία χρόνια μετά τον εμβληματικό "Κλέφτη των ποδηλάτων" ο Ντε Σίκα, δημιούργησε αυτό το αριστούργημα του ποιητικού ρεαλισμού, που αντανακλά το κοινωνικό κλίμα της Ιταλίας του μεταπολέμου, αλλά με διαχρονικά νοήματα και επίκαιρη όσο ποτέ.

Μια φορά και έναν καιρό, ο Τοτό, ένα νεαρός άντρας, μεγαλωμένος σε ορφανοτροφείο, ψάχνει για δουλειά στο Μιλάνο. Εκεί, οργανώνεται, μαζί με άλλους αστέγους, και φτιάχνουν μια παραγκούπολη σε ένα άδειο οικόπεδο.

Όταν όμως ανακαλύπτουν πετρέλαιο, οι φτωχοδιάβολοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον ιδιοκτήτη και τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης, οι οποίες θέλουν να τους διώξουν από την τενεκεδούπολή τους. Επικαλούνται τότε τη βοήθεια ενός θαύματος και πασχίζουν με κάθε τρόπο για την πραγματοποίηση του.

Μία ρεαλιστική, λυρική και κωμική ταυτόχρονα νεορεαλιστική ταινία, ένα μεταπολεμικό παραμύθι με πολιτικές προεκτάσεις, μια ποιητική αλληγορία, η ιστορία της οποίας αντλεί στοιχεία τόσο από την πραγματικότητα όσο και από τη φαντασία.

Και είναι η ισχυρή παρουσία της τελευταίας, που διαχωρίζει τούτη την ταινία από τον "Κλέφτη Ποδηλάτων", το γεγονός δηλαδή ότι δεν εξαντλείται μόνο στον ρεαλισμό, αλλά τον συγκερνά έξοχα και συγκινητικά με την φαντασία, δημιουργώντας έναν ποιητικό ρεαλισμό, που επηρέασε και συνεχίζει να επηρεάζει τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 1951, ενώ απέσπασε πολλά ακόμα ιταλικά αλλά και διεθνή κινηματογραφικά βραβεία.

ΘΑΥΜΑ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ - MIRACOLO A MILANO

Comedy, Drama, Fantasy | K-10 | 1951 | It | 100΄
Σκηνοθεσία: Vittorio De Sica
Παίζουν: Francesco Golisano, Emma Gramatica, Paolo Stoppa

Για να δείτε την ταινία, ακολουθήστε τον παρακάτω

σύνδεσμο

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα