Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 17:29

Το μαχαίρι είναι τέχνη - Ο Γ. Ιωαννίδης μας ξεναγεί στο εργαστήριό του στην Καλαμάτα (Βίντεο - Φωτογραφίες)

Ένα διαφορετικό εργαστήρι λειτουργεί τον τελευταίο καιρό στην Καλαμάτα, το εργαστήριο μαχαιροποιίας του Γιάννη Ιωαννίδη, όπου κατασκευάζονται και συντηρούνται κειμήλια και επαγγελματικά μαχαίρια.

Ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου Γιάννης Ιωαννίδης μιλώντας στην "Εύφορη Γη", δηλώνει πως κατάφερε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, κάνει αυτό που αγαπά και είναι υπερήφανος που κατάφερε να αξιοποιήσει την τέχνη που ο ίδιος είχε στα χέρια του.

Συγκεκριμένα στο εργαστήριο μαχαιροποιίας γίνονται συντηρήσεις μαχαιριών από οικογενειακά κειμήλια ή από μαχαίρια επιχειρήσεων της πόλης ενώ κατασκευάζονται χειροποίητα παραδοσιακά σφυρήλατα μαχαίρια, που πλέον έχουν χαθεί, όπως τονίζει ο κ. Ιωαννίδης.

 

Αρκετός κόσμος ακόμα και σήμερα αναπαλαιώνουν μαχαίρια τα οποία περνούν από γενιά σε γενιά και με μικρό κόστος μπορούν να γίνουν σαν καινούργια.

Το χειροποίητο μαχαίρι στην σημερινή εποχή έχει πάρει νέα τροπή όπως αναφέρει, αφού ο κόσμος το αναζητά, είτε συλλέκτες είτε άνθρωποι που θέλουν απλά κάτι μοναδικό. Όπως επίσης πολύ είναι και οι σεφ οι οποίοι προτιμούν τα χειροποίητα μαχαίρια αφού είναι αναντικατάστατα.

Η μαχαιροποιϊα είναι μια τέχνη και όχι μια απλή δουλειά, όπως υπογραμμίζει ο κ. Ιωαννίδης και θα προσπαθήσει να την εξελίξει, διότι επιθυμεί να συνεχιστεί και να την μάθει ο κόσμος όλο και περισσότερο.

Δείτε το βίντεο:

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια - Κωνσταντίνα Δημοπούλου

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο 12ο τεύχος της "Εύφορης Γης"

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα