Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 14:13

Επιτυχημένη η εκδήλωση για τον τουρισμό στη Μεσσηνία (video)

Με επιτυχία και με την ανακοίνωση ότι προετοιμάζεται φεστιβάλ γαστρονομίας στην περιοχή, ολοκληρώθηκε προχθές, η εκδήλωση με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη Μεσσηνία του επισκέπτη», που διοργάνωσαν το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ο Δίαυλος Καινοτομίας “Ο Σπόρος”, η ομάδα “Πάμε Βόλτα” και η Local Moods.

Περισσότερα από 100 άτομα γέμισαν το χώρο εκδηλώσεων της εφημερίδας «Ελευθερία» και άκουσαν με ενδιαφέρον τους ομιλητές, οι οποίοι έκαναν μια εισαγωγή στις δυνατότητες της Μεσσηνίας που μπορούν να μετασχηματιστούν σε τουριστικό προϊόν.

Ο Ηλίας Μπιτσάνης αποτύπωσε διαφορετικές όψεις του τουρισμού στην περιοχή, παρουσιάζοντας όλα αυτά που συνθέτουν το τοπίο της: ιστορία, γαστρονομία, φαράγγια, λίμνες, ποτάμια, αγροτουρισμός, θαλάσσια συγκοινωνία.

Το λόγο έλαβε ο Θύμιος Αλεξόπουλος, μέλος του ορειβατικού συλλόγου που μετέφερε τις εμπειρίες του για το φυσικό κάλλος του τόπου, αλλά και τις προσπάθειες του ορειβατικού συλλόγου να διατηρεί και να μεταδίδει την αγάπη για τη φύση, το φυσικό τοπίο και τα μονοπάτια.

Η Ανθή Σκαρπαλέζου, ως άνθρωπος της θάλασσας, αποτύπωσε με αναλυτικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού κόλπου, της ακτογραμμής, των παραλιών, των κόλπων και των ανέμων, θέτοντας τις βάσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί και πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις στη θάλασσα σχετικές με τον τουρισμό.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Πουλόπουλος, εκπαιδευτικός και μέλος του Μεσσηνιακού Γ.Σ., μοιράστηκε αναλύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς meeting Παπαφλέσσια για τον αθλητικό τουρισμό. Παράλληλα κατάθεσε την προσωπική του εμπειρία, αναφέροντας πως οι υπάρχουσες υποδομές είναι αποτρεπτικός παράγοντας για πρωταθλητές και ολυμπιονίκες, ενώ την ίδια στιγμή η περιοχή, οι παροχές, η ομορφιά τοπίου και η ησυχία είναι ιδανικό περιβάλλον για αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν έντονη ψυχολογική πίεση.

Τις ομιλίες έκλεισε ο «Γαστροναύτης» Παναγιώτης Παπανικολόπουλος, που παρουσίασε πληθώρα προϊόντων και φαγητών, προτρέποντας τον κάθε ένα ξεχωριστά να προωθήσει την Καλαμάτα σαν γαστρονομικό προορισμό και να πιστέψει στα προϊόντα ή στα απλά φαγητά που κατασκευάζει, γιατί στην πραγματικότητα αυτά συνθέτουν την τοπική κουζίνα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να δημιουργηθεί υποδομή για γαστρονομία στο επίπεδο του τουρισμού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δύο σημαντικές ανακοινώσεις. Η μία από την πλευρά του «Γαστροναύτη» ο οποίος ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται φεστιβάλ γαστρονομίας στην περιοχή και ζήτησε τη συμβολή όλων ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Η δεύτερη από την πλευρά των συνδιοργανωτών οι οποίοι ανακοίνωσαν την επόμενη συνάντηση/συζήτηση για τον πολιτιστικό τουρισμό, που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το επόμενο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου 2017.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, από το σύνολο των οποίων εκφράστηκε αφενός η ευχή να μετουσιωθούν οι συζητήσεις γύρω από τον τουρισμό σε προτάσεις και πράξη και αφετέρου η συνολική αίσθηση ότι θα πρέπει να υπάρχει ενεργοποίηση από ιδιώτες και συνεργασίες μεταξύ τους προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα και πραγματικές αλλαγές.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι στο youtube της εφημερίδας “Ελευθερία”.

Δείτε το video:


Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα